REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Valstybės biudžetas yra be jokių esminių pokyčių, nes orientuojamasi tik į pajamų pravalgymą ir nenumatoma skir­ti re­a­lių lė­šų ak­ty­vioms dar­bo vie­tų kū­ri­mo, eks­por­to ska­ti­ni­mo ar ki­toms bū­ti­noms eko­no­mi­kos gai­vi­ni­mo pro­gra­moms. Vy­riau­sy­bė ne­taiko jokių prie­mo­nių kon­tra­ban­dai ir di­džiu­lei še­šė­li­nei eko­no­mi­kai suvaldyti, kur be jokio apmokestinimo prasmenga mi­li­jar­dai li­tų“, – teigia Krikščionių frakcijos seniūnas Vidmantas Žiemelis, vertindamas 2012 m. biudžetą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak V. Žiemelio, neper­žiū­rė­ti lieka ver­slo mo­kes­čių tarifai, nesiekiama stab­dy­ti ka­pi­ta­lo mo­kes­ti­nių pa­ja­mų „iš­te­kė­ji­mo“ iš Lie­tu­vos, todėl ne­ma­ža da­lis ver­sli­nin­kų perregistruoja sa­vo ver­slą į kitas valstybes. Vy­riau­sy­bė ig­no­ruo­ja ir Sei­mo re­zo­liu­ci­ją, taip pat darb­da­vių siū­ly­mus pa­di­din­ti ket­ve­rius me­tus ne­in­dek­suo­tą MMA, ku­ri ga­lė­tų pa­ska­tin­ti vi­daus var­to­ji­mą ir nau­jų dar­bo vie­tų kū­ri­mą, su­ma­žin­ti al­gų mo­kė­ji­mą vo­ke­liuo­se, pažaboti še­šė­li­nę eko­no­mi­ką, ku­ri stu­mia į ban­kro­tus dar mo­kes­čius mo­kan­čius, bet jau nebe­ga­lin­čius kon­ku­ruo­ti su ne­le­ga­liu ver­slu.

REKLAMA

V. Žiemelio teigimu, Vy­riau­sy­bė ne­pa­kan­ka­mai ma­ži­na iš­pūs­to val­dy­mo iš­lai­das, ne­ven­gia ne­pa­grįs­to iš­lai­da­vi­mo abe­jo­ti­nam kon­sul­ta­vi­mui ap­mo­kė­ti. Vien „Klai­pė­dos naf­ta“, ku­rios pa­grin­di­nis ak­ci­nin­kas yra vals­ty­bė, kon­sul­ta­cinėms paslaugoms iš­leido be­veik 40 mln. Lt.

Dėl šio skandalingo fakto, Krikščionių partijos frakcija jau kreipėsi į Valstybės kontrolierę su prašymu ištirti, ar pagrįstai AB „Klaipėdos nafta“ už konsultacines paslaugas įmonei „Fluor“ skyrė 38,5 milijono litų, kai už panašias paslaugas paprastai sumokama dvidešimt kartų mažiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų