• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV administracija derasi su Kongresu ir ketina įkurti naują fondą nevyriausybinėms organizacijoms Rusijoje remti, trečiadienį pranešė Europos ir Eurazijos reikalų biuro sekretoriaus pavaduotojas Philipas Gordonas, informuoja „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Ph. Gordono, JAV valstybės departamento Europos ir Eurazijos reikalų biuras su Senatu tariasi dėl iniciatyvos sukurti naują fondą, kuris remtų Rusijos nevyriausybines organizacijas, siekiančias pliuralistinės ir atviresnės visuomenės.

REKLAMA

„Šiam fondui nereikės papildomo finansavimo, nes reikiamos lėšos bus gaunamos iš likviduoto JAV investavimo Rusijoje fondo pajamų“, – sakė Ph. Gordonas ir pridūrė, kad JAV investavimo Rusijoje fondas yra sėkmingos pagalbos iš užsienio pavyzdys.

JAV remia Rusijos pilietinę visuomenę ir skiria lėšų įvairioms programoms – žmogaus teisių, lygybės įstatymų atžvilgiu, kovos su korupcija, pilietinės visuomenės, nepriklausomos žiniasklaidos, demokratinių politinių procesų ir gero valdymo skatinimui.

REKLAMA
REKLAMA

JAV padėjo finansuoti gruodžio 4 dieną vykusių Rusijos parlamento rinkimų nepriklausomus stebėtojus. Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas pareiškė, kad taip kišamasi į šalies politinę veiklą ir pinigai buvo naudojami paveikti rinkimams Rusijoje. V. Putinas teigė, kad Rusija neprieštarauja stebėtojams iš užsienio, bet nepriimtina, kai užsienis finansuoja šalies vidaus organizacijas.

Taip pat skaitykite:

V. Putinas: protestus Rusijoje organizuoja JAV

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų