REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tiriant slaptojo liudytojo bylą paaiškėjo, jog prieš jam pasirodant Policijos departamente į Generalinę prokuratūrą kreipėsi Drąsiaus Kedžio draugė Laimutė Stankūnaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Šaltinių Policijos departamente teigimu, dar prieš Policijos departamente pasirodant slaptam liudytojui Mindaugui Žalimui, į Generalinę prokuratūrą kreipėsi D. Kedžio draugė L. Stankūnaitė su prašymu skirti jai apsaugą ir bendravo su buvusiu Generaliniu prokuroru Algimantu Valantinu.

REKLAMA

Kriminalinės policijos biuro darbuotojai apie tai informuoti nebuvo. „Mes nieko nežinojome ir negirdėjome“, – sakė šaltinis.

Pasak jo, slaptasis liudytojas atsirado po to, kai Policijos departamente nekilo dėl to jokio sąmyšio: „Tai banditų provokacija prieš Kriminalinės policijos biuro vadovybę po to, kai pagaliau kalėjime atsidūrė Kauno nusikalstamo pasaulio autoritetas Henrikas Daktaras. Jeigu M. Žalimas papasakotų viską, ką jis neva tai sako dabar, tikrai nors vienas pareigūnas sureaguotų. Kiek pareigūnų žinojo apie pasikėsinimą  ir nieko nedarė? Tai nerealu. Jeigu tokius faktus praneštų, būtų pakelta ant kojų ne tik policija“.

REKLAMA
REKLAMA

Šaltinio teigimu, pareigūnai neabejoja, jog banditų tikslas – nuversti ne tik policijos pareigūnus, kurie, matyt, bus keičiami „savais“, bet ir prokurorus: „Gali būti, kad tai bendra Kauno ir Vilniaus nusikaltėlių operacija. Iš pradžių atsiuntė L. Stankūnaitę, paskui – slaptąjį liudytoją“.

Be to, teigė šaltinis,  pirmas iš pareigų atsistatydinęs Visvaldas Račkauskas net nebuvo tą dieną Lietuvoje: „Jis tikrai niekuo dėtas. Kaip ir Tomas Ulpis. Skleidžiami melagingi faktai“.

Paaiškėjo, jog su M. Žalimu nebendravo Kriminalinės policijos viršininko pavaduotojas Tomas Ulpis ir du operatyviniai darbuotojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„M. Žalimą priėmė budintis pareigūnas, kuriam buvo pateikti tik rašteliai ir užrašai, kuriuos neva tai rašė D. Kedys. Konkrečių datų ten nebuvo nurodyta“.

Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus pareigūnai ketina apklausti ir A. Valantiną, kuris dabar yra Antrojo teismo teisėjas ir turi teisėjo neliečiamybę.

Norint jį apklausti, reikalingas Seimo pritarimas.

Kol kas neapklaustas ir Vilniaus apygardos vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius, kuris dar atostogauja.

Beje, prieš kelias savaites į pensiją pasitraukė daugiametis Kriminalinės policijos biuro pareigūnas, T. Ulpio pavaduotojas Eugenijus Metlovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų