• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įteikdamas šių metų Nobelio taikos apdovanojimą komiteto pirmininkas Thorbjoernas Jaglandas sakė, kad Sirijos Prezidentas Bashar al-Assadas pasiduos „istorijos vėjams“, pučiantiems Arabų pasaulyje ir bus priverstas priimti demokratinius pokyčius.

REKLAMA
REKLAMA

Osle apdovanodamas tris laureates, tarp jų ir Jemeno aktyvistę, kurios protestų Arabų pavasario metu dėka pavyko iš posto nuversti ilgalaikį šalies lyderį, T. Jaglandas sakė: „Joks diktatorius negali pasislėpti nuo istorijos vėjų. Būtent šis vėjas padėjo žmonėms užsliuogti Berlyno siena ir ją nuversti. Toks vėjas dabar pučia ir Arabų pasaulyje“.

REKLAMA

Kalbėdamas apie 2011 metų Nobelio taikos premijos laureatės jemenietės Tawakkul Karman pastangas išversti iš posto Jemeno Prezidentą Ali Abdullah Salehą ir kruviną sukilimą Sirijoje, Komiteto pirmininkas pasakė: „Atsilaikyti prieš tautos reikalavimą gerbti laisvę ir žmogaus teises nepavyko net Prezidentui A. A. Salehui, nepavyks ir Sirijos vadovui B. al-Assadui“.

Kaip pranešta, trims prieš neteisybę, diktatūrą ir seksualinę prievartą Liberijoje ir Jemene kovojančioms moterims iškilmingoje ceremonijoje Osle šeštadienį įteikta 2011 metų Nobelio taikos premija.

REKLAMA
REKLAMA

Aidint ovacijoms, Nobelio diplomus ir medalius Oslo miesto rotušėje atsiėmė Liberijos Prezidentė Ellen Johnson Sirleaf, jos tėvynainė Leymah Gbowee ir jemenietė Tawakkul Karman.

Nobelio premijos komiteto pirmininkas T. Jaglandas sakė, kad šios trys moterys atstovauja kovai dėl „žmogaus teisų apskritai ir dėl moterų lygybės ir taikos ypatingai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų