• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Los Andželo teismas patvirtino mirties nuosprendį Lietuvos piliečiui Jurijui Kadamovui. 40-metis kartu su bendrais Amerikoje organizavo grupuotę, kuri grobė ir žudė turtingus Rusijos imigrantus, pranešė Lietuvos radijas. Advokatas Kęstutis Čilinskas primena, kad taip bausti nusikaltėlius yra nežmoniška.

REKLAMA
REKLAMA

Teisėjas patvirtino prieš mėnesį paskelbtą prisiekusiųjų priimtą nuosprendį. Tyrimo metu nustatyta, kad J. Kadamovo gaujos aukomis tapo 5 žmones, skelbta portale „gazeta.ru“.

REKLAMA

Žmogaus teisių stebėjimo instituto valdybos pirmininkas Kęstutis Čilinskas atkreipia dėmesį, kad Lietuva nesiėmė šios bausmės užprotestuoti, tačiau kaži, ar būtų radusi ryžto prieštarauti JAV.

„O galėtų prieštarauti pilietinės institucijos. Žinoma, protestas būtų ne prieš kalto asmens nuteisimą, o prieš su žmogaus teisėmis nesuderinamą bausmę“, – sako K. Čilinskas.

Jo teigimu portalui lrt.lt, valstybei organizuoti žmonių žudymą – mirties bausmės vykdymą ir kankinimus – yra žiauru.

„Ir tas žiaurumas, išėjęs iš valstybės į aplinkinį pasaulį, nelieka be pasekmių – sugrįžta iš pasaulio kaip atsakas valstybei naujais teroro ir žiaurumo aktais“, – mano teisininkas.  

Lietuvos piliečiui skirtas mirties nuosprendis – pirmasis Los Andžele nuo 1950 m.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų