• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Balsas.lt“ siūlo išrinkti metų pasaulio politiką: tas, kuris per šiuos metus buvo pastebimiausias, reikšmingiausias, įtakingiausias ir daugiausia nuveikęs. Metų politiko titului nominuoti tradiciškai į tokias apklausas patenkantys reikšmingi pasaulio veikėjai: Vokietijos kanclerė Angela Merkel, Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy, JAV prezidentas Barackas Obama, Palestinos išslaisvinimo organizacijos lyderis Mahmoudas Abbasas bei Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas.

REKLAMA
REKLAMA

Angela Merkel

Angela Merkel (nuotr. Alloverpress.ee)Angela Merkel (nuotr. Alloverpress.ee)

Besitęsiant Europos finansų krizei, daugelis analitikų pripažįsta, kad Europos ateitis priklauso nuo Vokietijos kanclerės ir Prancūzijos prezidentų sprendimų. Įtakingiausia pasaulio moteris politikė, nepaisant kiek liūdnokų prognozių jos politinei ateičiai, išlieka savo įtakos viršūnėje.

REKLAMA

Nicolas Sarkozy

N. Sarkozy (nuotr. SCANPIX)N. Sarkozy (nuotr. SCANPIX)

Šiais metais daugelis esminių pasaulinės politikos sprendimų buvo vienaip ar kitaip priimami, konsultuojantis su Prancūzijos prezidentu. Svarbus vaidmuo Europos ateities klausime Nicolas Sarkozy šiais metais leidžia tikėtis nominacijų metų pasaulio politikų rinkimuose.

Barackas Obama

 Baracas Obama (nuotr. SCANPIX) (nuotr. Balsas.lt) Baracas Obama (nuotr. SCANPIX) (nuotr. Balsas.lt)

JAV prezidentas nebuvo toks aktyvus ir reikšmingas, kaip buvo ankstesniais metais, tačiau JAV ir toliau vykdė aktyvią užsienio politiką, todėl Baracko Obamos vaidmens pasaulio politikoje neįmanoma neįvertinti.

REKLAMA
REKLAMA

Mahmoudas Abbasas

Palestinos autonomijos prezidentas Mahmoudas Abbasas ir Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Ban Ki Moonas (nuotr. SCANPIX)Palestinos autonomijos prezidentas Mahmoudas Abbasas ir Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Ban Ki Moonas (nuotr. SCANPIX)

Šiemet Palestinos išlaisvinimo organizacijos lyderiui Mahmoudui Abbasui pavyko padaryti tai, ko Palestina siekė jau daugybę metų: Abassas įteikė oficialų prašymą Jungtinėms Tautoms dėl Palestinos stojimo į organizacija. Tai buvo solidus žingsnis link Palestinos nepriklausomybės.

Vladimiras Putinas

Vladimiras Putinas (nuotr. SCANPIX)Vladimiras Putinas (nuotr. SCANPIX)

Rusijos ministras pirmininkas išlaukė Dmitrijaus Medvedevo prezidentavimo pabaigos ir sėkmingai įvykdė valdžios rokiruotę, dar kartą įrodydamas, kad jis yra įtakingiausias asmuo Rusijoje. Nepaisant prasidėjusių protestų po Dūmos rinkimų, Putinas pradėjo savo rinkimę kampaniją, o būsimų rinkimų nugalėtojas jau yra aiškus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų