REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdančiajai koalicijai priklausančios „Pro Patria“ ir „Res Publica“ sąjungos (PRU) pirmininkas Martas Laaras paskelbė, kad dėl dviejų PRU ministrų, siejamų su leidimų gyventi šalyje skandalu, bus sprendžiama šeštadienį neeiliniame sąjungos tarybos posėdyje.

REKLAMA
REKLAMA

M. Laaras savo partijos nariams pranešė, kad taryba balsuos dėl pasitikėjimo vidaus reikalų ministru Kenu–Marti Vaheru bei ūkio ministru Juhanu Partsu.

REKLAMA

Estijos visuomeninė televizija ETV atskleidė įsišaknijusią tarpininkavimo sistemą suteikti rusams ir baltarusiams leidimus gyventi šalyje. Šioje schemoje veikė PRU atstovaujantys du parlamento nariai ir vienas Talino miesto tarybos narys.

Išaiškinta daugiau kaip 100 turtingų Rusijos ir Baltarusijos piliečių, kurie savo įmones įregistravo tiems PRU nariams priklausančių butų Taline adresais.

Politikai teigia, kad jų veikla buvo visiškai teisėta ir padėjo pritraukti investicijų į Estiją, tačiau oponentai kaltina, kad tikrasis tikslas buvo tiems verslininkams gauti leidimus gyventi Estijoje, tuo pat įgyjant teisę laisvai keliauti po Europą.

Dėl šio skandalo ministrams tenka politinė atsakomybė, o dėl betarpiškai šioje schemoje veikusių politikų spręs sąjungos garbės teismas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų