REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bulgarijos vyriausybės vadovas Boikas Borisovas išrinktas savo šalies... metų futbolininku. Premjeras surinko 44 procentus apklausos dalyvių balsų ir 20 procentų pralenkė „Manchester United“ puolėją Dimitarą Berbatovą.

REKLAMA
REKLAMA

52 metų amžiaus B. Borisovas yra vienoje iš žemesnių Bulgarijos lygų rungtyniaujančio Vitošos „Bistricos“ klubo futbolininkas ir šį sezoną sužaidė kelerias rungtynes. Per apdovanojimų ceremoniją premjerui bus įteiktas simbolinis „Auksinis kamuolys“.

REKLAMA

Pasak šalies žiniasklaidos, balsavimas už B. Borisovą yra savotiškas protestas prieš apverktiną korupcijos apimto Bulgarijos futbolo būklę. Šiuo balsavimu taip pat įvertinamas premjero rūpinimasis sportu.

„Negalima kasmet rinkti D. Berbatovo, tuo labiau, kad pastaruoju laikotarpiu jis dažniausiai būna atsarginis“, – pareiškė vienas iš Sofijos CSKA ternerių Saškas Borisovas, aiškindamas, kodėl balsavo už premjerą.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš kelias savaites Bulgarijoje audrą sukėlė Plovdivo universiteto garbės daktaro vardo suteikimas buvusiam garsiam futbolininkui Christui Stoičkovui. Intelektualai pareiškė esą pasipiktinę šiuo sprendimu, o vienas žinomas sociologas, šios aukštosios mokyklos docentas, protestuodamas išėjo iš darbo.

Beje, Ch. Stoičkovas taip pat yra Bulgarijos garbės konsulas Katalonijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų