REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žmogaus seksualinės fantazijos atsiranda labai anksti. Kol kas yra mažai žinoma, kaip atsiranda fantazijos. Manoma, jog jos glaudžiai susijusios su mūsų seksualiniais potraukiais.

REKLAMA
REKLAMA

Visiems jų seksualinės fantazijos būna labai svarbios, nors yra suaugusiųjų, kurių seksualinis gyvenimas yra sėkmingas, ir, jų nuomone, seksualinių svajonių jie neturi.

REKLAMA

Be abejonės, seksualinės fantazijos susijusios su tais žmonėmis ar situacijomis, kurių nepatiriame kasdieniniame gyvenime.

Dalį jų galime įgyvendinti, tačiau kitos dalies įgyvendinti net nenorėtume. Daugelį žmonių jų seksualinė fantazijos baugina, todėl su savo partneriu(-e) galime pasidalinti tik pačiomis nekalčiausiomis.

Seksologų teigimu, kai kuriuos žmones partnerio seksualinės fantazijos jaudina, tačiau kitiems gali kelti pasibjaurėjimą ar net pavydą. Fantazijose galime įsivaizduoti savo partnerį(-ę) arba visai nepažįstamą žmogų. Kai kurie žmonės tiesiog fantazuoja apie lytinius organus, nesuteikdami jiems konkretaus žmogaus ypatybių.

REKLAMA
REKLAMA

Seksologai pataria į fantazijas žiūrėti laisvai ir įvertinti tai,  apie ką žmogus gali svajoti, ir kaip jis gali elgtis tikrovėje. Dažniausiai tarp vieno ir kito yra didžiulis skirtumas.

Net ir heteroseksualūs asmenys kartais leidžia sau pafantazuoti apie lytinius santykius su tos pačios lyties atstovais, tačiau tai nereiškia, jog tokius veiksmus jie galėtų atlikti gyvai. Pripažinti savo fantazijas ir jų nebijoti yra labai svarbu.

Heteroseksualus vyras, pafantazavęs apie intymius santykius su kitu vyru, tikrovėje to tikriausiai niekada nepadarytų, tačiau išgąstis gali sukelti seksualinių sutrikimų. Ypač tai gali bauginti paauglius, kurie tik pradeda atrasti savo seksualumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moterys dažnai įsivaizduoja du vyrus, kurie suvilioja ir užvaldo jas. Jos įsivaizduoja, kad mylisi iš karto su abiem, bet vyrai nesantykiauja vienas su kitu.

Seksologui pasakoja 33 metų moteris: „Saldžiausia mano svajonė apie tai, kaip kelionėje aš sutinku du vyrus, kurie yra jaunesni už mane. Jie pakviečia mane išgerti, o paskui mes santykiaujame, bet negaliu įsivaizduoti, kad jie kartu santykiautų.“

Dažniausia vyrų fantazija yra vienu metu santykiauti su keliomis moterimis. Kai kuriuos jaudina mintis, kad jie gali patenkinti visas moteris.

REKLAMA

Pasakoja 25  metų vaikinas: „Mane paguldo ant plačios lovos. Trys merginos nurengia ir pradeda glamonėti mane. Jos ištepa mano kūna kremu, paskui viena iš jų sėdasi ant mano varpos. Kita įkiša piršta į išangę, o trečioji sėdi išsižergusi virš mano veido ir aš ją laižau.“

Tiek vyrai, tiek moterys neretai turi ir sadomazochistinių fantazijų, bei paslapčia fantazuoja apie seksualinę prievartą. Vieniems patinka, kai juos išnaudoja, kitiems patinka išnaudoti kitus.  Sadomazochistinės fantazijos daugeliui kelia nerimą, bet reikia suprasti, kad jos, kaip ir homoseksualinės – dažniausios.

REKLAMA

Pasakoja 43 metų moteris: „Aš visada manydavau, kad mano seksualinės fantazijos yra blogos, bet vis tiek fantazuodavau. Mane labiausiai sujaudina, kai įsivaizduoju, kad mane pagrobia ir „paima“ stiprus, ryžtingas vyras. Jis, aišku, turi man patikti, bet neturi klausti, noriu aš to ar ne. Tiesiog jis turi pagrobti ir užvaldyti mane jėga.“

Dažniausias visų svajonių bruožas – nenoras būti už nieką atsakingam, nieko nekontroliuoti, o tik mėgautis spontanišku seksu. Taip yra dėl to, jog daugeliui žmonių seksas atrodo labai įpareigojantis ir reikalaujantis pastangų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Fantazijos iš tiesų gali labai padėti lytinių santykių metu. Kai kurie mėgsta klausytis partnerio(-ės) fantazijų, kad susijaudintų, o kitiems atrodo, kad fantazijos trukdo atsipalaiduoti. Prieš pasidalindamas savo fantazijomis asmuo turi pagalvoti, ar tam bus tinkamas metas ir ar jis bus suprastas.

Žmonės, norintys suvaldyti savo fantazijas to padaryti praktiškai negali. Tai mažai padeda. Be to, fantazijų slopinimas gali sukelti depresiją. Seksualinių fantazijų joks žmogus valdyti negali. Jis į jas tiesiog „įeina“.  Ir nors fantazijų turinys gali būti siaubingas, bet tai nereiškia, kad žmogus yra ištvirkęs.

Seksologų nuomone, fantazijos turi būti vertinamos kaip sveikas poilsis, paskatintas užslėptų jausmų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų