REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Susirengėte skrydžiui? Pats metas pasvarstyti ir apie savo bagažo apsaugą. Kartais su bagažu nutinka pačių netikėčiausių dalykų. Kaip išsaugoti savo gabenamus daiktus – nuo paprasčiausio dantų šepetuko iki brangaus kompiuterio, kameros ar fotoaparato? – klausia kelionių tinklalapis Makalius.lt?

REKLAMA
REKLAMA

Patarimais dalijasi puikūs mūsų draugai “Smartpack", Vilniaus oro uoste teikiantys bagažo pakavimo paslaugas, ir netrukus paskelbsiantys konkursą, todėl siūlome atidžiai skaityti straipsnį!

REKLAMA

Ar žinojote, kad vien JAV oro uostų keleiviams kasdien dingsta apie 10.000 vienetų bagažo? Užuot nuskridę į Čikagą, jie nukeliauja į Floridą ar Aliaską...

Dažniausiai pasimetęs bagažas yra atrandamas, tačiau keleivis jį atgauna pasigesdamas gabentų suvenyrų, brangios kameros ar madingo kaklaraiščio.

Ar žinojote pagrindines dvi lagaminų dingimo priežastis? Pirma, tai lagaminai yra tiesiog vagiami. Antra – lagaminai pasimeta perkraunant juos iš orlaivių.

REKLAMA
REKLAMA

Identifikacijos kortelė (angl. Name Tag), ant kurios surašyti visi jūsų kontaktiniai duomenys, sumažina jūsų bagažo pasimetimo galimybes.Paprasta, bet naudinga prevencija yra tiesiog surašyti ant popieriaus lapo visus savo kontaktinius duomenis ir tą lapą patalpinti į bagažo vidų.

Jei manote, kad savo lagaminą patikimai užrakinote spynelėmis ar kitokiais užraktais, taip tikrai nėra. Įgudę bagažo krovėjai jūsų užtrauktuką prasegs įprasto tušinuko pagalba. Tad sukelsite tik šypseną, bet ne kliūti iškraustyti jūsų bagažą, bei vėl užsegti nepaliekant jokių įsilaužimo žymių.Visus vertingus ir trapius daiktus patartina dėti į savo rankinį bagažą. Jei tokių galimybių nėra, dūžtančius ar brangius daiktus suvyniokite į minkštus rūbus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš registraciją nuimkite visas senas bagažo registracijos juosteles (angl. Baggage tag), nes jei anksčiau keliavote į Londoną, o dabar skrendate pailsėti į Graikiją, tai yra tikimybė, kad jūsų maudymosi glaudės nukeliaus visai priešinga kryptimi nei jūs.

Niekada nepraraskite registruoto bagažo talono! Be jo jūs niekaip neįrodysite, kad registravote bagažą, o jam pasimetus tik apsunkinsite situaciją jo beieškant.

Atskridus ir pastebėjus, jog lagaminas suniokotas, nedelsiant kreipkitės į oro uosto bagažo paieškos tarnybą (angl. Lost & Found office). Pareikšti pretenziją dėl sugadinto lagamino yra jūsų, kaip keleivio teisė, o tarptautiniai teisės aktai numato aviakompanijų prievolę kompensuoti patirtus nuostolius.

REKLAMA

Bagažo pakavimo paslauga oro uoste (angl. baggage wrapping service) nėra labai brangi, taigi galite pasinaudoti ir ja. Taip užtikrinsite savo bagažo bei jame gabenamų daiktų apsaugą. Jūsų supakuotas lagaminas netaps draudžiamų ir nelegalių daiktų gabenimo “konteineriu", kadangi užkirsite galimybę bet kokių daiktų patalpinimą be jūsų žinios.

Bagažo pakavimo nedraudžia oro uostų saugumo tarnybos. Susipakavę lagaminą užkirsite kelią ne tik tarnybinio piktnaudžiavimo galimybei bei kitiems patikrinimams. Bet koks įsilaužimas bus matomas ir lengvai įrodomas.

Bagažo draudimą turėti rekomenduojama, tačiau, deja, draudimo bendrovių kompensacija  bagažo netekties ar vagystės atveju nebūna lygiavertė jūsų praradimams. Taigi jei nusprendėte gabenti registruojamajame bagaže kompiuterį, fotoaparatą, kamerą, dokumentus, ar kt. vertingus daiktus, vagystės atveju už juos nebus kompensuojama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų