REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos (VTD) praneša, kad turizmo sektoriui šie metai labai sėkmingi visoje Europoje, kur prognozuojamas net 6 proc. augimas. Lietuvos statistikos departamentas praėjusią savaitę paskelbė trijų ketvirčių turizmo rezultatus, kurie ypatingai džiugina. VTD skaičiavimais, per devynis šių metų mėnesius Lietuvą aplankė 1,4 mln. užsienio turistų, kai tuo tarpu per visus 2010 metus sulaukėme 1,5 mln. užsienio turistų. 2011 metus planuojama užbaigti su atvykstamojo turizmo srauto augimu iki 20 proc. ir viršyti prieš krizę buvusį rekordinį lygį, pasiektą 2008 metais.

REKLAMA
REKLAMA

Per devynis šių metų mėnesius šalies apgyvendinimo įstaigose apsistojo 807 tūkst. užsieniečių, o tai yra 20,1 proc. daugiau nei per tą patį laikotarpį praėjusiais metais. Net 6,7 proc. viršytas 2008 metų lygis, kai Lietuvą aplankė rekordinis užsienio turistų skaičius.

REKLAMA

„Šie rodikliai tikrai pranoko mūsų lūkesčius ir pradžiugino dar metams net nepasibaigus. Tikimės, kad apie šiuos metus galėsime kalbėti kaip apie rekordinius, kurie visam turizmo sektoriui reikš geriausius laikus, kurie tikimės kasmet dar gerės. Tai dovana ne tik šioje srityje dirbantiems, bet ir visos Lietuvos žmonėms. Juk pajamos iš turizmo vis svariau prisideda prie visos šalies ūkio gerovės. Pavyzdžiui, praėjusiais metais vienas užsienio turistas vidutiniškai Lietuvoje išleido 1933 litus,“ – apie puikius turizmo rodiklius kalbėjo VTD direktorė dr.Raimonda Balnienė.

REKLAMA
REKLAMA

Per devynis šių metų mėnesius Lietuvos apgyvendinimo įstaigos daugiausiai turistų sulaukė iš prioritetinių šalies turizmo rinkų. Lenkija išlieka lydere jau nuo 2008 metų. Iš šios šalies atvyko 117 tūkst. turistų. Palyginus pusmečio ir devynių 2011 metų mėnesių rezultatus, Vokietija išsiveržė į antrą vietą – iš šios šalies turistų srautai padidėjo 21,4 proc. Rusijos augimo tempai iš penketuko buvo didžiausi – 42,6 proc. Reitingų lentelėje ji užėmė trečią vietą ir nežymiai atsiliko nuo Vokietijos. Baltarusija liko ketvirta, o turistų srautai iš šios šalies augo net 38,8 proc. Latvija atsidūrė penktoje vietoje. Iš šios šalies kaimynės sulaukta 48,8 tūkst. turistų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečio ketvirčio rezultatai patvirtino Lietuvos turizmo sektoriaus prognozes – Europos krepšinio čempionatas ryškesnių rezultatų Lietuvos turizmui neatnešė. Viešbučių ir svečių namų numerių užimtumas sudarė 56,9 proc. arba 7,5 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu metu. Dėl šio sporto renginio buvo daug tikėtasi iš rugsėjo, tačiau šio mėnesio rodikliai nesiskyrė nuo bendros augimo tendencijos – viešbučių ir svečių namų numerių užimtumas siekė 51,9 proc. arba 6,8 proc. daugiau nei pernai rugsėjį.

Itin džiugina ir vietinės turizmo rinkos augimas. Per devynis šių metų mėnesius šalies apgyvendinimo įstaigos sulaukė 9,7 proc. daugiau lietuvių turistų, net 609,8 tūkst. Pernai per tą patį laikotarpį vietinių turistų skaičius augo tik 2,7 proc.

Per tris 2011 m. ketvirčius užsienio turistų srautai kaimyninių šalių apgyvendinimo įstaigose taip pat augo: Estijoje – 15,6 proc., Latvijoje – 20,8 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų