• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau prieš kelias dienas užsienio žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, kad Lietuvos banko „Snoras“ krizės siūlas veda į kitoje šalyje vykdytą aferą. „Mirax Group“ įkūrėjas Sergejus Polonskis visus rusų kreditorių pinigus pervedė į užsienį per šiomis dienomis liūdnai pagarsėjusį „Snoro“ banką, priklausantį ir koncerno „Saab“ akcininkui Vladimirui Antonovui, rašo Rusijos spauda.

REKLAMA
REKLAMA

Šaltiniai teigė, kad Rusija susidūrė su viena didžiausių aferų nekilnojamo turto rinkoje, kurią „susuko“ du veikėjai: koncerno „Saab“ ir „Snoro“ savininkas V. Antonovas kartu su „Mirax Group“ (dabar – kompanijos „Nazvanie.net“ dalis) savininku S.  Polonskiu. Pirmasis banke „Snoras“ užstatė fiktyvius, didelį likvidumą turinčius nebaigtų statybų aktyvus Maskvoje, priklausančius „Mirax Group“, o kitas tokiu būdu į užsienį pervedė didžiąją dalį savo kapitalo.

REKLAMA

Aferos suma – šimtai milijonų dolerių. Nors kol kas oficialiai teigiama, kad kompanijos „Nazvanie.net“ skola – 45 milijonai, pagal dokumentus ji kur kas didesnė ir sudaro šimtus milijonų dolerių.

Keliomis dienomis vėliau Rusijos žiniasklaidoje ir minėtos „Mirax Group“ interneto svetainėje pasirodė informacija, kad šios kompanijos bendrasavininkiai esą pasirengę padėti Lietuvos prokuratūrai aiškinantis sukčiavimo banke „Snoras“ atvejus.

REKLAMA
REKLAMA

Joje teigiamas, kad korporacijos „Mirax group“ gyvenamųjų objektų savininkų sąjunga (dabar kompanija „Nazvanie.net“) kreipėsi į Lietuvos generalinę prokuratūrą su pasiūlymu padėti tiriant banko „Snoras“ bankroto bylą.

„Mes pasirengę duoti parodymus aukščiau nurodytoje byloje ir galime suteikti visą turimą informaciją apie tai, kaip per banką „Snoras“ buvo ,,ištrauktos“ apgautų „Mirax group“ investuotojų lėšos“.  Teigiama, kad tai nurodyta jų laiške, adresuotame Lietuvos generaliniam prokurorui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Publikacijoje primenama, kad bankrutuojančio banko „Snoras“ pagrindinis akcininkas buvo rusų verslininkas V. Antonovas. Joje taip pat rašoma, kad „V. Antonovas iškeitė fiktyvius aktyvus į likvidžius, nebaigtus statyti pastatus Maskvoje – „Dubrovskaja sloboda“, „Mirakspark“, verslo centrą „Federacija ir kt., kurie priklausė S. Polonskio valdomai „Mirax Group“ (dabar „Nazvanie.net“)“. Taip, rašo rusų žiniasklaida, į užsienį buvo pervesta nemažai Rusijos investuotojų į šias statybas ir jų kreditorių lėšų.

REKLAMA

Įdomus faktas: „Mirax group“ duoti parodymus „Snoro“ bankroto byloje pasisiūlė anksčiau, negu Lietuvoje buvo nuspręsta skelbti banko bankrotą.

(papildyta 15:49 val.)

Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Rūta Dirsienė portalui Balsas.lt teigė, jog  Generalinis prokuroras Darius Valys kol kas negavo pasiūlymų bendradarbiauti.

„Matyt, dalininkai spaudoje pranešė tik apie savo ketinimus, bet ne veiksmus. Negavome nei elektroninių, nei kitais būdais siųstų laiškų“, – sakė ji.

Apie ketinimus bendradarbiauti nieko nežinojo ir ikiteisminį tyrimą atliekantis Baudžiamojo persekiojimo departamento prokuroras Tomas Krušna. Pareigūnais teigė negavęs jokių nurodymų iš Generalinio prokuroro susisiekti su grupės atstovais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų