• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugiau nei 58,5 tūkst. litų – tiek šiemet bus skirta mažiesiems ligoniukams ir regionų vaikams. Šios lėšos surinktos lapkričio mėnesį „McDonald's“ restoranuose vykusios paramos ir labdaros akcijos „McHappy Day“ metu. Parama rinkta Respublikinės Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko klinikai – regos diagnostikos aparatui įsigyti. Lėšų užteks ne tik šiam aparatui – papildomai klinika įsigis elektokardiografą vaikų širdies ligų diagnostikai. Dalį paramos Almos Adamkienės paramos ir labdaros fondas skirs jų globojamiems regionų vaikams nupirkti taip trokštamų knygelių.

REKLAMA
REKLAMA

„Kasmetinės mūsų labdaros akcijos rezultatai šiemet viršijo lūkesčius. Be galo džiugu, kad už surinktą paramą išeina įsigyti net du diagnostinius aparatus vietoj vieno, taip pat liks lėšų ir knygelėms. Už simbolinius atšvaitus šiemet surinkome 29 tūkst. litų, kiek daugiau – 29,5 tūkst. litų – už Vaikų dieną parduotas bulvytes, kurias pridedame prie „McDonald's“ lankytojų paaukotos sumos. Nuoširdžiai dėkojame savo lankytojams, kad šiemet jie buvo tokie aktyvūs ir dosnūs“, – sakė  „McDonald's“ Valdymo konsultantė Lietuvai Loreta Penikienė.

REKLAMA

Šiais metais mažiesiems padėti norintys žmonės visą lapkričio mėnesį buvo raginami pirkti „McHappy Day“ vaikų dienos atšvaitą arba lapkričio 20 dieną apsilankyti bet kuriame „McDonald's“ restorane visoje Lietuvoje. Tądien restoranuose jau 10 metus iš eilės vyko Vaikų diena, kurios metu restoranų lankytojai galėjo ne tik pasigrožėti įvairiais restoranuose vykstančiais renginiais, bet ir padaryti gerą darbą. Visas už tą dieną parduotas bulvytes gautas lėšas „McDonald's“ restoranas tradiciškai skyrė paramai.

REKLAMA
REKLAMA

Visos lėšos, gautos už atšvaitus bei renginio dieną parduotas keptas bulvytes, bus pervestos Almos Adamkienės fondui. 40 tūkst. litų iš fondo keliaus Moters ir vaiko klinikai, kad ši įsigytų labai reikalingus regos ir širdies ligų diagnostikos aparatus. „Regos diagnostikos aparato vien Šiauliuose kasmet prireikia iki 3 tūkst. vaikų, kad galėtumėme laiku diagnozuoti akyčių ligas ir jas išgydyti, dovanodami regėjimo džiaugsmą. Širdelės ligų diagnostikos aparato prireikia panašiam skaičiui ligoniukų – per 3 tūkst. per metus. Maloniai nustebome, kad už gautą paramą pavyks įsigyti net du ligoninei labai svarbius įrenginius“, ¬– sakė l. e. p. Moters ir vaiko klinikos direktoriaus pavaduotoja Vanda Liukpetrienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Už visus likusius pinigus – 18,5 tūkst. litų – Almos Adamkienės fondas pirks įvairiausių knygelių regionuose gyvenantiems vaikams. „Labai džiaugiamės, kad paramos taip pat užteks ir knygelėms, kurias noriai skaito mūsų globojamų mokyklų regionuose vaikai. Siekiame skatinti šį norą ir sukurti geresnes sąlygas jiems tobulėti“, – sakė Almos Adamkienės paramos ir labdaros fondo įkūrėja Alma Adamkienė.

Lapkričio 26 d., šeštadienį, „McDonald's“ restorane Šiauliuose visos šių metų labdaros akcijos metu surinktos lėšos bus perduotos jų gavėjams – restorane vyksiančioje šventėje dalyvaus Mamos ir vaiko klinikos bei Almos Adamkienės fondo atstovai. O restorano lankytojams bus dovanota graži, iki vakaro truksianti, diena su dainų ir šokių kolektyvų pasirodymais, kitomis pramogomis.

REKLAMA

Pernai Lietuvoje „McHappy Day“ metu surinkti beveik 41 tūkst. litų. Šie pinigai pervesti A. Adamkienės labdaros fondui, kuris juos paskyrė LSMU Kauno vaikų ligų klinikoms – naujai įrangai įsigyti.

Vaikų diena „McHappy Day“ – tai paramos bei labdaros akcija, jau dešimtus metus organizuojama daugiau nei 100 pasaulio šalių. „McDonald's“ kompanija organizuoja Pasaulinės vaikų dienos paramos bei labdaros akciją, norėdama atkreipti visuomenės dėmesį į vaikų poreikius, sveikatos problemas, suteikti vaikams būtiną paramą bei palaikymą.

Lietuvos „McDonald's“ restoranus valdantis UAB „Premier Capital“ taip pat veikia Latvijoje, Estijoje, Graikijoje ir Maltoje. Šiame regione akcijos „McHappy Day“ metu šiemet surinkta beveik 84 tūkst. eurų, tai yra beveik 300 tūkst. litų. Kiekvienoje šalyje „McDonald's“ bendradarbiauja su paramos ir labdaros fondais, kurie visą gautą paramą paskirsto svarbioms tos šalies vaikų problemoms spręsti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų