REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasinaudoję pavogtais pasais nuvyko į Švediją ir Norvegiją, kur juos sulaikė policijos pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus antrosios apylinkės teismas pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje du Kirgizijos piliečiai kaltinami dokumentų pagrobimu. Abu yra sulaikyti, jiems taikyta kardomoji priemonė – suėmimas.

REKLAMA

Bylos duomenimis, į Lietuvą pas čia studijuojančius  tautiečius atvykę kirgizai pasiskolino du pasus su Šengeno erdvės vizomis.

Kadangi Kirgizijos atstovus sudėtinga atskirti iš veido bruožų, jie sėkmingai nuvyko į Švediją, kur gyveno kelias savaites. Ten pietiečiai mėgino ieškoti darbo, tačiau po nesėkmės nutarė laimę išbandyti Norvegijoje.

Norvegijoje juos sulaikė policija ir paklausė, ar jie turi pinigų pragyvenimui. Kadangi lėšų nebuvo, kirgizai buvo ekstraduoti į Lietuvą.

REKLAMA
REKLAMA

Juos priėmusi Klaipėdos policija pradėjo ikiteisminį tyrimą, tačiau paaiškėjus, jog pasai pagrobti Vilniuje, teismo posėdžiai perkelti į sostinę. Į Vilnių teko perkelti ir įtariamuosius.

Teisme jie prisipažino negalvoję, jog bus sulaikyti: „Mes gi visi panašūs, tad nesitikėjome, jog kažkam užkliūsime. Nežinojome, jog Norvegijoje reikia turėti konkrečią pinigų sumą. Tai mus ir išdavė“.

Teismo posėdžio teisėjui Algimantui Valantinui paklausus, ar kaltinamieji suprato savo kaltę, šie atsakė, jog taip.

Kitą savaitę bus skelbiama nutartis. Už svetimų dokumentų grobimą Kirgizijos piliečiams gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų