REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinė prokuratūra „Snoro“ banko vadovams rengia Europos arešto orderius. Trečiadienį ketinama paskelbti įtariamųjų R. Baranausko ir V. Antonovo paiešką išduodant Europos arešto orderius.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 14.40) Teisingumo ministerija informuoja, kad Lietuvos teisėsauga gali kreiptis į Ukrainos žinybas dėl nušalintojo „Snoro“ prezidento R. Baranausko išdavimo. Tiksli buvusio „Snoro“ vadovo būvimo vieta yra nežinoma, tačiau jo žmona žiniasklaidai prisipažino esanti Ukrainoje, kartu su savo vyru.

REKLAMA

„Apie savo sprendimą  Generalinė prokuratūra paskelbs po pietų“, – portalui Balsas.lt sakė Generalinės prokuratūros Viešųjų ryšių departamento vadovė Rūta Dirsienė.

Pasak jos, paskelbus paiešką, pradės veikti visos teisinės procedūros, susijusios su ieškomų asmenų sulaikymu.

Neoficialiais duomenimis, R. Baranauskas jau yra sulaikytas Ukrainoje. Ten yra išvykęs ir Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos  tyrimo departamento viršininkas Irmantas Mikelionis.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusį penktadienį, areštavus banko turtą,  Muitinės pareigūnai sulaikė automobilį „Mercedes Benz“, kuriuo važiavo R. Baranausko žmona.

Sulaikius R.Baranauską bei V.Antonovą ketinama pateikti įtarimus dėl didelės vertės turto švaistymo bei pasisavinimo.

„Snoro“ bankas savo veiklą visose šalyse sustabdė po to, kai praėjusį pirmadienį Generalinėje prokuratūroje apsilankė Lietuvos banko vadovas Vitas Vasiliauskas.

Šaltiniai Lietuvos banke teigė, jog V. Vasiliauskas, gavęs metinę „Snoro“  banko veiklos ataskaitą, pasigedo  skaidrumo. Kalbama, jog banką nutarta pašalinti iš rinkos ir todėl, kad į Lietuvą ketina ateiti kitas Rusijos bankas „Sberbank“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybė gavo dviejų milijardų paskolą ketindama atlyginti nuostolius indėlininkams. Antradienį į Lietuvos banką  atvežta dar viena „piniginė injekcija“.

Manoma, jog nuo kitos savaitės, laikantis Europos normatyvų, indėlininkai galės atsiimti vieno šimto tūkstančių eurų vertės lėšas.

Susiję:

Apie banko istoriją - išsamiai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų