REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lapkričio 25 – gruodžio 10 d. Kauno moterų draugija rengia akciją „16 pasipriešinimo smurtui prieš moteris dienų“. Kaip rašoma organizatorių tinklapyje, pagrindinis akcijos dėmesys skiriamas smurto problemos viešinimui, diskusijų, kurios ieškotų smurto pašalinimo būdų, inicijavimui ir pagalbą teikiančių organizacijų galimybių stiprinimui. Lietuvoje smurtą šeimoje bent kartą patiria kas trečia moteris, pastaruoju metu nemažai moterų netgi žūsta nuo sutuoktinių ar sugyventinių rankos.

REKLAMA
REKLAMA

Akcijos metu bus surengta virš 15 renginių, jų tarpe tarptautinė konferencija smurto artimoje aplinkoje klausimais, kūrybinės dirbtuvės, fotografijos paroda, keletas koncertų. Daugiau apie akciją sužinosite apsilankę internetiniame puslapyje http://akmd.lt/16-dienu

REKLAMA

Prie akcijos mielai sutiko prisidėti garsus Lietuvos režisierius Algimantas Puipa, savo kūryboje dažnai nagrinėjantis moters pasaulio paslaptis. Lapkričio 26-29 d. Mykolo Žilinsko dailės galerijoje (Nepriklausomybės a. 12) bus rodomi garsiausi režisieriaus filmai apie moteris: klasika tapęs „Moteris ir keturi jos vyrai“, didžiulio populiarumo sulaukęs „Elzė iš Gilijos“ bei vienas kontroversiškiausių prėjusio dešimtmečio kūrinių – „Nuodėmės užkalbėjimas“, sukurtas pagal Jurgos Ivanauskaitės romanus. Visos peržiūros nemokamos.

REKLAMA
REKLAMA

Jurgai Ivanauskaitei, kurios 50-ąsias gimimo metines neseniai paminėjo visa Lietuva, retrospektyvos metu bus skirtas ypač didelis dėmesys. Po filmo „Nuodėmes užkalbėjimas“ (lapkričio 27 d., 16 val.) su žiūrovais susitiksiantis režisierius A. Puipa pristatys savo naują kūrinį – dramą „Miegančių drugelių tvirtovė“, pastatytą pagal to paties pavadinimo J. Ivanauskaitės romaną, kuris 2005 m. buvo išrinktas Metų knyga. Bus rodomos ištraukos iš naujojo filmo, režisierius atsakys į žiūrovų klausimus, papasakos apie bendrą kūrybinį darbą su rašytoja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Filmas „Miegančių drugelių tvirtovė“ tiesiogiai susijęs su akcijos „16 pasipriešinimo smurtui prieš moteris dienų“ pagrindine tema. Filme pasakojama trijų buvusių prostitučių istorija – tai ekskursas į pasaulį, kuriame moteris žeminama, prievartaujama, niekinama. Kurdamas filmą režisierius ieškojo atsakymų į tai, kaip moteris elgiasi, atsidūrusi tokioje situacijoje, ar bando ką nors keisti ir kaip ta situacija pakeičia ją pačią.

Nacionalinė filmo „Miegančių drugelių premjera“ įvyks 2012 m. sausio 13 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų