REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl gerokai praretintų bedarbių gretų keiksmų dažnai sulaukiančiai Panevėžio teritorinei darbo biržai šįkart kliuvo ne nuo valstybės išlaikytinių, o nuo šiuos išvariusių darbdavių. Biržos direktoriaus sprendimą sugrąžinti bedarbio statusą aštuonioms moterims, neįtikusioms bandelių kepėjai bendrovei „Prekija“, įmonės vadovas įvertino kaip didžiausią nesąmonę.

Moterys tvirtina, kad pardavėjų ieškojusi „Prekija“, panevėžiečiams labiau žinoma kaip buvęs Jungtinis duonos centras (JDC), su jomis nesąžiningai pasielgė. Darbo biržos siuntimuose bendrovės direktorius įrašė, kad damos atsisakė darbo, nors šios tikina nė neišgirdusios pasiūlymo. Toks darbdavio įrašas panevėžietėms turėjo atimti vienintelį pragyvenimo šaltinį – bedarbio pašalpą. Nuo bado jų šeimas išgelbėjo darbdavį papiktinusi V.Trofimovo parodyta malonė.

Barmene anksčiau dirbusi 50-metė panevėžietė Vida, pasibaigus vasaros sezonui, neteko pragyvenimo šaltinio. Prieš porą mėnesių įsiregistravusi Darbo biržoje moteris apsidžiaugė, kai praėjusią savaitę sulaukė pirmojo darbo pasiūlymo. Biržos tarpininkė Vidą nusiuntė į nuolat darbuotojų ieškančią „Prekiją“. Šįkart įmonė siūlė darbą keturioms pardavėjoms.

Į kepyklos patalpas Klaipėdos g. dar prieš 9 val. atvažiavusi Vida rado būrį kieme mindžikuojančių moterų.

„Mačiau, kaip kažkoks vyrukas viduje ateina iki durų, pasižiūri ir vėl nueina. Galvoju, kažin, ko tos moterys laukia, ir ryžausi viena įeiti. Tas pats vyras labai maloniai priėmė, pakvietė ir moteris iš kiemo“, – nieko blogo nežadėjusią įsidarbinimo pradžią pamena Vida.

Anot jos, į vidų sugužėjus miniai ieškančiųjų darbo, direktoriumi prisistatęs vyras tiesiai paklausė: kam reikia parašų? Ir surinko iš bedarbių atsineštus Darbo biržos siuntimus.

„Ir aš siuntimą padaviau. Galvojau, susirinko popierius, gal kvies po vieną pokalbiui. Paskui pradėjom tarpusavy svarstyti, kad gal jau surado darbuotojų ir atrankos nebebus – susirinko siuntimus tik pasirašyti, kad mūsų nebereikia“, – pasakojo Vida.

Darbintis atėjusios moterys ilgai neužtruko. Kai kurios su darbdaviu nespėjo nė žodžiu persimesti, kai buvo išprašytos lauk. Pasak Vidos, „Prekijos“ direktorius tą padarė be jokių ceremonijų – bedarbėms nemandagiai leidęs suprasti, kad jos čia nepageidaujamos.

I. Kontrimavičiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų