• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus „Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris Aleksandras Džikičius gali džiaugtis savo auklėtiniais. Lietuvos vicečempionai paskutinį kartą pralaimėjo prieš mėnesį ir savaitę.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, būsimas varžovas - būtent paskutinysis vilniečių skriaudikas - Mariupolio „Azovmaš“.

REKLAMA

„Didžiausia problema ta, kad nežinome, prieš kokios sudėties “Azovmaš„ klubą žaisime. Jie šiandien žaidė Ukrainoje ir laimėjo, tačiau komandai padėjo tik 7 žaidėjai. Nežinau, kokia situacija su Rančiku, Golubovičiumi, Drozdovu ir Rizvičiumi. Viena, ką žinau, tai turime žaisti geriau nei Ukrainoje (VTB pirmenybėse Mariupolio ekipai “Lietuvos rytas„ nusileido 73:83, - Krepsinis.net). Ten vyko keisti dalykai, prametėme 9 baudas. Vis dėlto vis tiek buvome arti pergalės, todėl stengsimės būti labiau susikoncentravę“, - po treniruotės prieš dvikovą su „Azovmaš“ kalbėjo A.Džikičius.

REKLAMA
REKLAMA

- Kuo panašios ir kuo skiriasi „Azovmaš“ bei „Krka“ komandos?

- Tai skirtingos ekipos. „Krka“ savo žaidimą labiau grindžia po krepšiu, o „Azovmaš“ turi gynėjus Ewingą, Crispiną bei Minardą. Be to, aukštaūgiai Rančikas ir Pečerovas taip pat gerai pataiko. Vidurio puolėjo pozicijoje ukrainiečiai neturi tokio solidaus ir galingo aukštaūgio, apie kurį būtų galima statyti žaidimą, tačiau tai labiau patyręs klubas nei „Krka“. Iš vienos pusės tai panašios komandos, iš kitos ne.

- Ar „Azovmaš“ stipresnis varžovas už slovėnus?

- Tai tiesiog kitoks priešininkas. Dar po burtų sakiau, kad patekome į neparankią grupę, nes priešininkai neturi garsių krepšininkų, tačiau yra geros komandos. Ir tai yra pats blogiausias variantas. Tačiau tikiuosi, kad mus palaikys kaip įmanoma daugiau sirgalių, nes žinau, kaip „Azovmaš“ žaidžia sausakimšoje arenoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Ar esate patekintas komandos progresu po nelaimėtų rungtynių prieš „Azovmaš“ spalio viduryje?

- Taip. Visgi tai buvo paskutinės pralaimėtos rungtynės. Aišku, nesame patenkinti dėl mus užklupusių traumų, neturime visų pajėgų. Tačiau esu patenkintas su tais, kuriais dirbu ir laukiu sveikstančiųjų. Taip pat laukiu kol Valančiūnas, Samardžiskis ir Rašičius galutinai grįš į vėžes po vasaros rinktinėse. Apibendrinus, manau, kad esame geresni nei prieš mėnesį.

- Nemanote, kad „Lietuvos ryto“ žaidimas yra per daug priklausomas nuo Tyrese'o Rice'o žaidimo?

REKLAMA

- Su juo žaidžiame geriau nei be jo, tačiau todėl ir laukiame Rašičiaus progreso, kuris padėtų komandai sustiprėti.  Vis dėlto nematau nieko pavojingo turėti aiškų lyderį aikštėje. Kiekviena komanda turi lyderį. Jei išimtume po lyderį iš kiekvieno klubo, jie visi turėtų daugiau ar mažiau problemų. Nemanau, kad ši situacija yra problematiška. Kai ieškojome įžaidėjo „Lietuvos rytui“, žiūrėjome, kad tas krepšininkas būtų paklusnus, darbingas, jaunas, ambicingas, staigus, geras už aikštės ribų. Manau, kad jis atitinka šias savybes. Beje, kadangi turime ribotą biudžetą, manau, jog Rice'as yra labai geras pirkinys.

REKLAMA

- Valančiūnas prieš „Krka“ nepasirodė labai gerai. Ko tikitės iš jo prieš „Azovmaš“?

- Kartosiu tol, kol visi supras - jam dar tik 19-a, jis patyrė daug pakilimų ir kluptelėjimų, tačiau tai yra labai normalu. Jis talentingas vaikis, norintis tapti didele jėga aikštėje. Viskas jam vyksta labai greitai ir tai sukelia problemų. Tačiau nesu dėl jo sunerimęs. Noriu skatinti jį dirbti sunkiai. Po rinktinės jis turėjo šiek tiek problemų, tačiau dabar jis yra pasiruošęs. Tikiu, kad Jonas žais geriau artėjančiu metu. Galbūt iš jo tikimės labai daug, bet tai yra mūsų problema ir ne jis dėl to kaltas. Noriu jam duoti laiko ir vietos tobulėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Pastaruoju metu buvo eskaluojama tema apie Lino Kleizos ir „Lietuvos ryto“ derybas.

- Apie tai nieko nežinau. Galbūt geriau to klausti savininko arba direktoriaus. Nežinau to, kuo būčiau visiškai tikras.

- Ar komandai dabar reikia pastiprinimo?

- Nieko nepirksime tik todėl, kad nusipirkti. Čia nėra naudos ir tai mums nėra būtina. Dabar nekeisime mūsų sudėties. Lauksime traumuotų žaidėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų