REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį iš pat ryto sostinės Katedros aikštę nušvies 15 tūkst. 377 žvakučių liepsnos, simbolizuojančios kiekvieną nepriklausomos Lietuvos keliuose užgesusią gyvybę.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo 2005 m. Jungtinių Tautų ir Pasaulio sveikatos organizacijos iniciatyva kasmet trečiąjį lapkričio sekmadienį visame pasaulyje prisimenami eismo įvykiuose žuvę ir sužeisti žmonės.

REKLAMA

Pasak susisiekimo ministro Eligijaus Masiulio, statistika rodo akivaizdžią Lietuvos pažangą saugant žmonių gyvybes keliuose, tačiau būtina toliau gerinti eismo sąlygas ir mažinti žuvusiųjų skaičių.

„Šiais metais Lietuvai įteiktas Europos transporto saugumo tarybos apdovanojimas už vienus geriausių rezultatų, pasiektų per paskutinį dešimtmetį gerinant eismo saugumą šalyje. Tačiau tai nereiškia, kad Lietuvos keliuose jau saugu. Vos ne kasdien girdime apie skaudžias nelaimes. Todėl turime kur tobulėti“, – teigė ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Jau daug metų ši diena pažymima kartu su Lietuvos katalikų bažnyčiomis. Jose aukojamos mišios už žuvusiuosius eismo įvykiuose.

Pastaruoju metu žuvusiųjų keliuose mažėja. Pernai avarijose gyvybės neteko 300 žmonių. Šiemet iki lapkričio 18 d. keliuose žuvo 239 žmonės – 25 mažiau nei praėjusiais metais tuo pat metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų