REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

99 proc. banko SNORAS indėlininkų indėliai buvo mažesni negu 100 tūkst. eurų, ir jie tikrai atgaus visą sumą, tačiau tai, kokia dalis kitų kreditorių atgaus savo pinigus, priklausys nuo faktinės banko turto būklės, sako finansų ministrė Ingrida Šimonytė.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį specialioje LRT laidoje ministrė priminė, kad ir bankroto atveju ne visada visi kreditoriai atgauna savo turėtas lėšas. Pasak jos, tam ir egzistuoja kreditorių eilė, kurioje pirmiausia stovi banko darbuotojai, o akcininkai yra paskutiniai.

REKLAMA

I. Šimonytės teigimu, 99 proc. indėlių, esančių banke, neviršija draudimo padengiamos sumos – 100 tūkst. eurų. Kiek tiksliai indėlių padengimas valstybei kainuotų, I. Šimonytė pasakyti negalėjo.

„Priklausys nuo turto būklės. Valstybei tai kainuos tiek, kiek yra skirtumas tarp apdraustų indėlių ir gero turto vertės. Tą skirtumą teks dengti“, – sakė I. Šimonytė.

Skirtumas, pasak ministrės, bus padengiamas iš specialios šiam tikslui egzistuojančios valstybinės įmonės. Gyventojai pinigus atgaus taip, kaip numatyta sutartyse. Jei indėlis terminuotas, bus galima rinktis – nutraukti sutartį ir prarasti palūkanas arba palaukti.

Procesas, I. Šimonytės skaičiavimais, turėtų susitvarkyti maždaug per mėnesį. Apie SNORO turto būklę visuomenę informuos laikinasis administratorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų