REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šeštadienį Panevėžio muzikiniame teatre surengtame Lietuvos dviračių sporto sezono uždaryme didžiausias dėmesys skirtas Italijoje gyvenančioms pasaulio čempionėms Dianai Žiliūtei ir Editai Pučinskaitei bei jų treneriui Valerijui Konovalovui.

REKLAMA
REKLAMA

Su didžiuoju sportu atsisveikinusioms dviratininkėms ir buvusiam Lietuvos moterų dviračių plento rinktinės vyriausiajam treneriui Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) generalinis direktorius Klemensas Rimšelis įteikė Sporto garbės kryžius.

REKLAMA

Dviračių sporto legendas taip pat sveikino Lietuvos olimpinio komiteto vadovai Artūras Poviliūnas ir Vytautas Zubernis, Seimo narys Vitas Matuzas, Panevėžio miesto meras Povilas Vadopalas, Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro direktoriaus pavaduotojas Algimantas Mykolaitis, Vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio sveikinimą perdavė dukart olimpinis čempionas Virgilijus Alekna, neseniai tapęs ministro patarėju sporto klausimais.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien esame stiprūs tik todėl, kad turime praeitį, kad turime iš ko pasimokyti. Tai ką padarėte, atstovaudamos Lietuvai, neįkainojama ir unikalu“, - sveikindamas dviratininkes sakė Lietuvos dviračių sporto federacijos (LDSF) prezidentas Romualdas Bakutis.

„Graudu ir džiugu. Niekada nesitikėjau tokios apdovanojimų lavinos. Dėkoju palaikiusiems visą mūsų kartą. Per visą savo karjerą jaučiausi pakylėta, nes tikriausiai tik Lietuvoje moterų ir vyrų iškovotos pergalės vertinamos vienodai“, - sakė 1999 metų pasaulio čempionė, 1998 metų „Tour de France“ ir 2006 bei 2007 metų „Giro d'Italia“ lenktynių nugalėtoja E. Pučinskaitė. Pastaruoju metu ji rašo įvairiems leidiniams apie dviračių sportą. Edita jau ragavo ir televizijos komentatorės duonos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Už savo nugarų visada jautėme Lietuvą. Tai, ką ji davė mums, nenusakoma“, - kalbėjo 1998 metų pasaulio čempionė, 1999 metų „Tour de France“ lenktynių nugalėtoja ir Sidnėjaus olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtoja D. Žiliūtė. Šiuo metu ji eina Italijos moterų dviračių komandos „Diadora-Pasta Zara-Manhattan“ sporto direktorės pareigas.

E. Pučinskaitė ir D. Žiliūtė pažymėjo, kad savęs tikrai nelaiko nei legendomis, nei žvaigždėmis. Edita į pagerbimo iškilmes atvyko su vyru italu Robertu (Roberto), o Diana - su draugu ispanu Pačiu (Patxi) ir dukrele Ilarija.

REKLAMA

Iš didžiojo sporto taip pat jau pasitraukusios seserys gvynės Rasa ir Jolanta Polikevičiūtės į šventę atvykti negalėjo.

Per sezono uždarymo iškilmes buvo apdovanoti ir geriausi šių metų šalies dviratininkai. Tarp vyrų pirmąją vietą užėmė Aidis Kruopis, antrąją - Gediminas Bagdonas, o trečiąją - Evaldas Šiškevičius. Geriausiomis dviratininkėmis tapo Rasa Leleivytė (plentas) ir Simona Krupeckaitė (trekas).

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų