REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį, lapkričio 12 d. naujoje Kauno „Žalgirio“ arenoje įvyko žinomo amerikiečių dainininko, dainų autoriaus ir prodiuserio Lenny Kravitzo koncertas. Po trejų metų pertraukos į Lietuvą sugrįžusio atlikėjo pasirodymas laikinojoje sostinėje yra įtrauktas į pasaulinį jo gastrolinį turą „Black and White America“. Įspūdingą šou publikai surengęs atlikėjas su savimi atsivežė visą koncertui reikalingą garso ir šviesos techniką.

REKLAMA
REKLAMA

Sutalpinti visai koncerte naudotai garso ir šviesos įrangai prireikė net 10 vilkikų. Oficialiame pranešime spaudai teigiama, kad atlikėjas su savo muzikantais ir 80 žmonių aptarnaujančio personalo komanda atkeliavo penkiais komfortiškais autobusais. Kartu atvyko ir mobili virtuvė, kurioje visai komandai maistą ruošė kolektyvo virėjai.

REKLAMA

Apie 20  val. vakarą pradėjo apšildanti vakaro grupė „Rebelheart“. Pilnėjančioje „Žalgirio“ arenoje akustinių gitarų akordai ir grupės vokalisto Dariaus Mickaus vokalas suteikė tinkamą foną. Viena profesionaliausių šalies roko grupių buvo tarsi užuomina į tai, kad šį vakarą scenoje pasirodys tik tie, kurie publiką gali užvesti ir be blizgučių ar šou elementų.

Kiek trumpiau nei valandą trukęs „Rebelheart“ pasirodymas baigėsi rokeriams su visa sale atliekant dainą „Ilgas kelias“.

REKLAMA
REKLAMA

Vertęs publiką laukti gerą pusvalandį L. Kravitzas scenoje pasirodė ryškiai apšviestas baltos šviesos. Charizmatiškasis dainininkas išlaikė sau būdingą sceninį įvaizdį: džinsai, kailinė liemenė, akiniai nuo saulės, auskarai ausyse ir nosyje – ryškus rokerio stilius lieka nepatikęs.

Efektingai atrodė ir įmantrios formos pakyla bei didžiulis stilizuotos kalnų viršūnės pavidalo ekranas, muzikantų užnugaryje nusitęsęs nuo vieno scenos krašto iki kito. Stebėti puikiai dirbančių vaizdo operatorių darbą publiką galėjo ir trikampio formos šoniniuose ekranuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po pirmųjų dviejų dainų kreipęsis į publiką L. Kravitzas atrodė susižavėjęs ir padėkojo visiems susirinkusiems. „Tai puiku. Ačiū jums, kad atėjote. Ačiū, kad susirinkote švęsti – gyvenimas gražus, - kalbėjo dainininkas. Atlikėjas nevengė šypsotis damoms, tačiau replikos apsiribojo vieninteliu klausimu „kaip laikaisi, mažyte?“, skirtu vienai žiūrovei.

Šeštadienio vakarą Kaune susirinkusi publika turėjo galimybę dar kartą įsitikinti, kad geras koncertas neįmanomas be profesionalių muzikantų komandos. Kurti tikrą šou L. Kraviztui scenoje padėjo patyrę būgnais, gitara, bosine gitara, klavišiniais, saksofonu, trimitu grojantys muzikantai.

REKLAMA

Tikrą uraganą L. Kravitzas užkūrė maždaug įpusėjus koncertui, kuomet be pertraukos viena po kitos buvo atliekami energiją užkuriantys publikai gerai žinomi hitai „We Are We Running“, „Fly Away“ ir „Are You Gonna Go My Way“.

Greta naujausio albumo „Black and White America“ dainų koncerte skambėjo ir žinomi hitai, tokie kaip „It Ain't Over Till It's Over“, „Fields of Joy“, „Stand By My Woman“. Taip ir mažiau žinomi atlikėjo kūriniai „Mr. Cab Driver“, „If You Want It“ ar „Love Love Love“. Koncertą L. Kravitzas pabaigė pirmojo savo albumo „Let Love Rule“ tituline daina. Skambant šiam kūriniui dainininkas nusileido nuo scenos ir lydimas apsaugos darbuotojų vaikščiojo po areną sveikindamasis su gerbėjais.

REKLAMA

Rugpjūčio 30 d. pristatęs jau devintąjį savo studijinį albumą, charizmatiškasis L. Kravitzas yra įdomaus rekordo savininkas ‒ 1999 – 2002 m. jis keturis kartus iš eilės pelnė prestižinį „Grammy“ apdovanojimą „Geriausio roko atlikėjo vyro vokalo“ nominacijoje. Atlikėjo kūryba taip pat yra įvertinta „American Music Awards“, „MTV Awards“, „BRIT Awards“, „Radio Music Awards“, „Blockbuster Entertainment Awards“ ir kitais apdovanojimais.

Debiutinis L. Kravitzo albumas „Let Love Rule“ pasirodė 1989 m. ir iškart sulaukė teigiamų kritikų vertinimų. Jau kitais metais talentingas muzikantas prodiusavo skandalingąjį Madonnos hitą „Justify My Love“, taip pat padėjo prancūzų kilmės atlikėjai Vanessai Paradis pradėti dainininkės karjerą. Mažai kam žinoma, kad „Aerosmith“ jis sukūrė dainą „Line Up“, taip pat dalyvavo įrašant du „Rolling Stones“ lyderio Micko Jaggerio solinius albumus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis iš naujojo albumo „Black and White America“ singlų „Stand“ radijos stotis pasiekė vasaros pradžioje. Kritikų teigimų, albumo kūriniai kupini sodraus roko ir funk muzikos motyvų bei persmelkti paties Lenny atliekamais virtuoziškais gitaros rifais. Atlikėjas pats įrašė, aranžavo ir prodiusavo 16 naujojo albumo dainų.

Po koncerto L. Kravitzas Kaune nepasiliko. Dainininkas išvyko į Čekiją, kurios sostinėje Prahoje surengė dar vieną pasaulinio turo „Black and White America“ koncertą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų