• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

„Mados infekcija“ sostinės Šiuolaikinio meno centre (ŠMC) atidarė jaunų latvių mados dizainerių duetas Mārīte Mastiņa ir Rolands Pēterkops, kurie kuria prekės ženklui „Mareunrol's“. Dvejus metus iš eilės duetas pelnė geriausių Latvijos dizainerių vardą ir apdovanoti už ryškų debiutą teatre. Jie pristatė kolekciją „Epizodas 1“ („Epizode 1“), kurioje kalbama apie antgamtinę energiją, slaptas galias ir neliečiamas vertybes.

REKLAMA
REKLAMA

„Kolekcija atspindi mūsų pačių emocijas, kurios kilo stebint Latvijos visuomenės gyvenimą. Pagrindinis įkvėpimas buvo išvargę žmonės, savo gyvenime bandantys kažką pasiekti. Tačiau jiems vis kyla įvairiausių kliūčių ir sunkumų. Kol tų žmonių kantrybė ir stiprybė paprasčiausiai išgaruoja“, – sakė „Mareunrol's“ dizaineriai. „Mareunrol's“ kuriamos drabužių kolekcijos visada išsiskiria konceptu, kurio idėja sustiprina individuali scenografija, vaizdo projekcijos ir instaliacijos ar fotografijos. Duetas akcentuoja kiekvienos detalės prasmę ir esmė, todėl kiekviena jų kolekcija yra konkreti istorija.

REKLAMA

Tai lyg pasaka apie pelenę, tik apie XXI amžiaus pelenę, ieškančią savęs ir bandančią išgyventi pasitelkiant viską, kas tik įmanoma. Nors ant scenos dueto kolekcija atrodo kaip avangardas, iš tikrųjų drabužiai yra funkcionalūs ir dėvimi.

Taip pat skaitykite:

„Mados infekcija“: „LT-identity“ baltai

„Mados infekcija“: G. Januškevičiūtės trikotažas

„Mados infekcija“: S. Straukaitės „ProtoTipai“

„Mados infekcija“: L. Larionovos „(Pro)forma“

„Mados infekcija“: „Ready to fish_“

„Mados infekcija“: P. Mohro „I want mohr“

„Mados infekcija“: D. Kuzmickaitės ir A. Urbanavičiūtės „Synesthesia“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų