REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ispanija meta visas jėgas užgniaužti skandalą, kilusį po to, kai jų šalies krepšinio rinktinės žaidėjo dopingo testas Europos krepšinio čempionate parodė nukrypimus nuo normos, praneša Sportalas.com.

Ispanijos dienraštis „AS“ praneša, kad Lietuvos antidopingo agentūros vadovė Ieva Stanikūnienė yra kviečiama į Ispanijos ambasadą Vilniuje pasiaiškinti, nors antidopingo agentūros yra visiškai nepriklausomos ir neprivalo niekam aiškintis, išskyrus pasaulinę antidopingo agentūrą WADA. Net galingos tarptautinės sporto federacijos, tokios kaip FIBA, FIFA, IAAF, neturi jokios teisės kištis į antidopingo agentūrų veiklą ir ją reguliuoti. Jokia jokios šalies valdžios struktūra neturi teisės spausti antidopingo struktūras.

„FIBA Europe“ paskelbė, kad apie tai dar neturi jokių duomenų ir išplatino pranešimą, kuriame neigia Lietuvoje gautų dopingo testų rezultatus. Maža to, „FIBA Europe“ pareiškė, kad jei taip būtų, jie pirmieji turėtų gauti rezultatus, tačiau taip nėra. Pirmoji rezultatus turi gauti WADA, o „FIBA Europe“ tai sužinotų vėliau.

Pati I.Stanikūnienė neišlaikė įtampos - visa Ispanijos žiniasklaida trimituoja, kad ji atsiprašė Ispanijos federacijos, nors vadovė „Lietuvos rytui“ sakė, kad kol kas tai nėra teigiamas dopingo testas, nes reikalingi tolimesni ir išsamesni tyrimai, kurie parodytų, ar nukrypimai atsirado dėl natūralios organizmo veiklos, ar juos nulėmė sintetinės medžiagos. Tik antruoju atveju reikštų, kad sportininkas galėjo vartoti uždraustų preparatų. Agentūrai AFP I.Stanikūnienė pasakė, kad Ispanijos žiniasklaida yra nekompetetinga, tačiau šiuo metu gauna smūgius atgal jų spaudos puslapiuose.

Madrido laikraščio „AS“ žiniomis, vienas rinktinės žaidėjų turi WADA sertifikatą, kuriame nurodoma, jog jo organizmas natūraliu būdu gamina daugiau testosterono. Žaidėjo pavardė neatskleidžiama, tačiau pagrįstai kyla įtarimas, kodėl Ispanijos krepšinio veikėjai ėmė panikuoti ir karštligiškai viską neigti, jei čia nėra jokio kriminalo ir toks žaidėjas turi WADA pripažintą sertifikatą. Tiesa, jei šis sertifikatas egzistuoja, jis turėjo būti pateiktas dopingo kontrolei, tačiau tuo atveju, vargu ar I.Stanikūnienė būtų prabilusi apie problemą, nes jos paprasčiausiai net nebūtų.

Dienraščio duomenimis, šis dopingo testas buvo atliktas rugsėjo 7-ą dieną po Ispanijos ir Vokietijos rinktinių mačo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų