• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Intersurgical“ pranešė šiuo metu sėkmingai baigianti įgyvendinti 13,571 mln. Lt vertės projektą, kuriuo buvo modernizuoti įmonės gamybos technologiniai procesai. Įmonė projekto įgyvendinimą inicijavo dar 2008 metais, siekdama padidinti įmonės produktyvumą ir darbo našumą bei išlaikyti tarptautinį konkurencingumą.

REKLAMA
REKLAMA

Projekto metu buvo modernizuotos dviejų produktų gamybos technologinės linijos:

i-gel viršgerklinio vamzdelio. Šis vamzdelis yra unikalus, pasaulyje analogų neturintis oro takams skirtas gaminys, vainikuojantis ne vienerių metų tyrinėjimų ir vystymo rezultatą. i-gel laringinė kaukė – tai kvėpavimo takų praeinamumą užtikrinanti priemonė, pagaminta iš medicininio termoplastinio elastomero, kuris yra minkštas, panašus į gelį ir permatomas. i-gel yra sukurtas taip, kad sudarytų neišplečiamą anatomiškai atitinkantį ryklės, gerklės ir perigerklinių struktūrų formą užtvarą, nesukeliantį aplinkinių audinių kompresijos. i-gel sukurtas taip, kad tiksliai įsistatytų virš gerklės struktūrų, sudarydamas patikimą ryklės užtvarą.

REKLAMA

Rezervinių maišų. Rezerviniai maišai yra sudėtinė anesteziologinių sistemų (kurios naudojamos operacijų metu atliekant žmogui bendrąją narkozę) komplekto dalis. Rezervinis maišas yra jungiamas prie kvėpavimo aparato ir yra kaip indikacinė sistema – į maišą sueina anestetikų ir kitų medžiagų perteklius.

Modernizavus gamybos linijas:

Padidėjo gamybos našumas ir pajėgumai (atitinkamai ir eksporto apimtys);

Pagerėjo produktų kokybinės savybės;

Sumažėjo padaromo broko procentas;

Išvengiama prastovų dėl problemų gamybos procese;

Rankinį darbą pakeitė automatizuotas;

Naujieji įrenginiai labiau tausoja aplinką;

Pagerėjo darbuotojų, kurių skaičius nebuvo mažinamas, darbo sąlygos.

REKLAMA
REKLAMA

Projektas įgyvendintas per 3 metus (nuo 2008/11 iki 2011/11) pagal 2007-2013 m. Ekonomikos augimo veiksmų programos prioriteto „Verslo produktyvumo didinimas ir verslo aplinkos gerinimas“ priemonę „Lyderis LT“. Projekto įgyvendinimui skirta 4,7 mln. Lt parama iš Europos Sąjungos Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos biudžeto lėšų.

UAB „Intersurgical“, veikianti aukštųjų technologijų gaminių srityje, yra viena iš nedaugelio pasaulyje, kuri specializuojasi tik kvėpavimo slaugos gaminių gamyboje. Įmonės gaminiai naudojami ligoninėse, operacinėse, intensyvios terapijos skyriuose, avarijų ir greitosios pagalbos, pooperacinėse ir kitose ligoninės palatose, taip pat ir namuose. Įmonė savo produkciją pozicionuoja laikydamasi principo – aukšta kokybė už konkurencingą kainą. Didžioji dalis produkcijos (~ 99% proc.) eksportuojama ir platinama virš 100 pasaulio šalių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų