REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Manote, kad niekada nevėluoti paprasčiausiai neįmanoma? Tik ne tiems, kurie punktualumą pavertė įpročiu ir gyvenimo būdu!

REKLAMA
REKLAMA

Iš tiesų, kodėl vieni žmonės geba viską padaryti laiku ir net pasilieka vieną kitą atsarginę valandėlę, o kitiems tenka nuolat skubėti, verstis per galvą ir vis tiek nuolat atsiprašinėti, kad neatėjo į susitikimą, nepadarė darbo, laiku neišsiuntė laiško?

REKLAMA

Pamėginkime paanalizuoti punktualių žmonių įpročius. Pritaikius juos sau, reikalai gali pajudėti teigiama linkme! Taigi kaip elgiasi punktualūs žmonės?

Pasiruošia blogiausiam scenarijui. Manote, kad jei laiku atsikelsite, išlipsite iš lovos, nusiprausite, apsirengsite ir pavalgysite – į darbą nuvyksite laiku? Nieko panašaus! Pakeliui gali nutikti daugybė dalykų, kurių negalėsite kontroliuoti! Jei suges automobilis, pateksite į kamštį, pasikeis autobusų grafikas – jums teks vėluoti. Todėl apdairūs žmonės įpranta iš anksto numatyti galimas kliūtis ir kiek įmanoma labiau sumažinti tikimybę su jomis susidurti: apgalvoja maršrutą, pasitikslina transporto tvarkaraščius, jei tenka vykti kur nors per piką – pasilieka laiko stovėjimui kamštyje, įvertina oro sąlygas. Net kasdien eidami į darbą jie trumpai apgalvoja, kiek tam sugaiš laiko ir ar nepakito aplinkybės?

REKLAMA
REKLAMA

Neatideda rytojui to, ką gali padaryti šiandien. Todėl pietūs, drabužiai, daiktai, kurių prireiks rytoj, paruošiami iš vakaro. Prie durų jų jau laukia batai, rankinė, raktai ir dokumentai. Beje, ne mažiau svarbu, kad šeimos nariai taip pat skatinami sekti jų pavyzdžiu. Geriausias būdas tai padaryti – suformuoti visos šeimos vakaro rutiną, skirti laiko pasiruošti rytojaus rytui ir nepalikti jokių reikalų paskutinei minutei.

Neignoruoja žadintuvo. Mėgstantieji pamiegoti ilgiau nei turėtų, kartais pajuokauja: žadintuvas – labai garsus, bet lengvai nutildomas daiktas. O jį nutildžius, galima verstis ant kito šono ir padovanoti sau dar 10 minučių palaimingo miego. Kaip tik taip prasideda visa virtinė vėlavimų: iš pradžių pavėluojate į darbą, tada vėliau atliekate užduotis, galiausiai diena baigiasi eiliniais viršvalandžiais – tenka daryti darbus, kurių ir vėl nespėjote nuveikti per aštuonias valandas biure. O viskas, ko trūko iki laimės – atsikelti vos išgirdus žadintuvo signalą. Keltis reikėtų nedelsiant, neatidėliojant to dar dešimčiai minučių. Ne todėl, kad šiandien turėtumėte labiau paskubėti, o bent todėl, kad įprastumėte taip daryti kasdien!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paiso rutinos. Skubant labiausiai iš pusiausvyros išmuša nenumatyti darbai. Ir atvirkščiai – aiški rutina leidžia vėl sugrįžti į ritmą. Tad pasistenkite vėlesniam laikui neatidėlioti tų darbų, kuriuos darote kasdien ir būtinai turite padaryti. Tai padės neišklysti iš teisingo kelio, nesiblaškyti ir nepamiršti svarbių užduočių.

Laikosi grafiko. Jei tam tikru laiku turite būti sutartoje vietoje – pasižymėkite dienotvarkėje. Be to, suplanuokite darbus iki išvykimo taip, kad viskam užtektų laiko. Tarkime, namo iš darbo grįžote 17:30, o 19 valandą jau turite būti restorane.

REKLAMA

Pamėginkite apskaičiuoti, kiek laiko jums liks susiruošti? 10 minučių skirsite pavedžioti šunį, 10 minučių – persirengti, 30 minučių – šukuosenai, 20 – makiažui ir dar 20 minučių važiuosite iki restorano. Jei viskas vyks pagal planą, restorane turėtumėte atsidurti lygiai 19 valandą, tačiau jei laiko turite bent šiek tiek mažiau – iš anksto apgalvokite, kurį darbą sutrumpinsite ar visai išbrauksite iš planų. Taip bus racionaliau nei stengtis viską aprėpti ir tikėtis, kad savaime pavyks ką nors padaryti greičiau.

REKLAMA

Nepraranda gero ūpo. Jei kitą dieną laukia malonus ir jaudinantis susitikimas, keltis ryte tampa lengviau. Tikriausiai ir jums ne kartą teko pabusti be žadintuvo, kai žinojote, kad kitą dieną nutiks kažkas nuostabaus.

Tokiomis dienomis jus pažadina vidinis laikrodis. Nenuostabu, kad toks laikrodis dažniau žadina tuos žmones, kurie daugiau tikisi iš ateinančios dienos. Štai kodėl teigiama motyvacija, įkvėpimas ir dideli lūkesčiai optimistams padeda dieną pradėti žvaliau ir anksčiau.

Parengė Laura Mureikaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų