• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už reikalavimą duoti kyšį ir jo paėmimą pasvalietis policijos pareigūnas trejiems metams neteko teisės dirbti valstybės tarnyboje, konfiskuoti kyšiui naudoti pinigai – tokį sprendimą priėmė Panevėžio apygardos teismas.

REKLAMA
REKLAMA

Šią korupcinę nusikalstamą veiką padėjo atskleisti asmuo, kuris apie reikalavimą duoti kyšį pranešė pareigūnams.

REKLAMA

Bylos duomenimis, birželio 2-ąją Pasvalyje rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus patrulis 41 metų R. B., kol kartu su juo dirbęs pareigūnas tikrino sustabdyto automobilio vairuotojo dokumentus, pareikalavo 600 litų kyšio už tai, kad šiam asmeniui nebūtų skirta administracinė nuobauda už tariamą pabėgimą nuo policijos pareigūnų.

Pareigūnas, susitaręs su vairuotoju, per du kartus priėmė iš jo dalį reikalaujamų pinigų – 350 litų. Tą pačią dieną vairuotojas įteikė pareigūnui 200 litų, kitus pažadėjo perduoti po savaitės. Abu sulygo dėl 200 litų mažesnio kyšio. Birželio 9-ąją kyšio reikalavęs pareigūnas iš to paties vairuotojo gavo pusantro šimto litų, dar 50 litų buvo pažadėta perduoti vėliau.

Pagal šių metų liepą įsigaliojusią Baudžiamojo kodekso pataisą valstybės tarnautojas ar jam prilygintas asmuo už kyšio reikalavimą ir jo priėmimą gali būti baudžiamas tik bauda arba laisvės atėmimu iki septynerių metų, tačiau nuteistajam R. B. bausmė paskirta pagal nusikaltimo padarymo metu galiojusio įstatymo nuostatas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų