REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjus pusmečiui po sėkmingai oorganizuotos JAV atakos, kurios metu buvo nukautas „Al Qaeda“ lyderis Osama bin Ladenas, viešumoje pasirodė operacijoje dalyvavusių elitinių specialios paskirties būrio SEAL karių versija, rašo newsru.com.

REKLAMA
REKLAMA

Jų pateikti faktai prieštarauja oficialiąjai Amerikos aukštų pareigūnų pateiktai versijai.

REKLAMA

„The Daily Mail“ teigimu, kad O.bin Ladeno namų užgrobimo operacijoje B.Obamos vaidmuo yra pervertinamas. Remiantis naująja versija, B. Obama įvykius Pakistane stebėjo  tik iš tolo. Žaidęs golfą ir tik  likus  20 minučių iki operacijos pradžios  grįžo į Baltuosius rūmus stebėti įvykių.

„Ruoniai“ tikina, kad O.bin Ladenas buvo nužudytas per 90 sekundžių po to, kai jo kieme nusileido kariai. Kariai tikina, kad jie neturėjo tikslo nužudyti O.bin Ladeną. Jei jis būtų pasidavęs, būtų buvęs suimtas.

REKLAMA
REKLAMA

„The Daily Mail“ praneša, kad operacijos pradžioje sraigtasparnis pakibo virš namo ir išleido 12 karių, kurie pateko tiesiai į trečią pastato aukštą.

O.bin Ladeno miegamasis buvo koridoriaus pabaigoje. Jis iškišo galvą pro duris ir greitai jas uždarė. Iš antro aukšto atbėgo teroristo sūnus. Jį kariai nušovė.

Du kariai išlaužė O.bin Ladeno kambario duris. Kambaryje buvo „Al Qaeda“ lyderis ir jauniausioji jo žmona. O.bin Ladenas pastūmė savo žmoną, tarsi norėdamas ja apsiginti nuo puolančių karių ir siekė  automato „AK-47". Tuomet kariai ėmė šaudyti. Kai O.bin Ladenas pagriebė ginklą, kariai iššovė: viena kulka pataikė jam į krūtinę, kita – į galvą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš svečių namo, kuriame gyveno asmeninis O.bin Ladeno kurjeris ir jo brolis, iššoko du žmonės ir ėmė šaudyti. Snaiperis paleido du šūvius ir juos nukovė.

Paskui jie pateko į pagrindinį namą ir nušovė O.bin Ladeno asmens sargybinį.

Per dvi minutes kariai apžiūrėjo svečių namą ir išvedė moteris ir vaikus.

Nuo operacijos pradžios praėjus 5 minutėms prie O.bin Ladeno namo nusileido sraigtasparnis „Chinook“, kuriame buvo operacijos vadai ir papildomi kariai. Jie išsprogdino namą juosusią sieną ir įsiveržė į vidų.

Prie O.bin Ladeno kūno užsibūta neilgai. Jį nufotografuotas   perduota  žinia apie jo žūtį į štabą. Buvęs teroristinės organizacijos vadeiva išskraidintas sraigtasparniu. Visa operacija užtruko 38 minutes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų