REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasak žurnalo Forbes, būtent šie 5o žmonių kontroliuoja svarbiausių pasaulio procesų eigą. Būtent jie turi didžiausią įtaką mūsų planetoje. Politikai, verslininkai, milijardieriai: įtakingiausi pasaulio žmonės.

REKLAMA
REKLAMA

50 įtakingiausių pasaulio žmonių (II dalis, 40–31)

50 įtakingiausių pasaulio žmonių (III dalis, 30–21)

50 įtakingiausių pasaulio žmonių (IV dalis, 20-11)

50 įtakingiausių pasaulio žmonių (V dalis, TOP 10)

50. Billas Clintonas

 B. Clintonas (nuotr. SCANPIX) (nuotr. Balsas.lt) B. Clintonas (nuotr. SCANPIX) (nuotr. Balsas.lt)

42–asis JAV prezidentas Billas Clintonas ėjo aukščiausio JAV pareigūno pareigas nuo 1993 iki 2001 metų. Inauguruotas prezidentu vos 46 metų Clintonas yra trečias jauniausias JAV prezidentas šalies istorijoje. Clintono sąskaitoje yra daug sėkmingų reformų, leidusių JAV iškilti kaip pasaulio hegemonui. Nepaisant įvairių skandalų, tarp kurių didelį rezonansą sukelęs sekso skandalas su Monica Lewinski, Clintonas paliko savo postą su aukščiausiu kadenciją baigiančio prezidento reitingu po II Pasaulinio karo. Clintonas yra įvairių organizacijų, skatinančių spręsti globalias problemas, tokias kaip AIDS ir klimato kaita, įkūrėjas. Jo žmona Hillary šiuo metu yra JAV valstybės sekretorė, o jis pats iki šiol gali pasigirti labai aukštais savo reitingais JAV visuomenėje.

REKLAMA

49. Robertas Zoellickas

R. Zoellick (nuotr. Wikipedia)R. Zoellick (nuotr. Wikipedia)

Robertas Zoellickas yra Pasaulio banko prezidentas, prieš tai turėjęs keletą svarbių pareigų JAV valdžios struktūrose. Zoellickas yra laisvosios rinkos filosofijos atstovas, laisvą prekybą matantis kaip JAV įrankį pasaulio dominavime. Labai įtakingas ekonomikos srityje, ragina labiau bendradarbiauti JAV ir Vokietiją.

48. Recepas Tayyipas Erdoganas

Turkijos prmejeras Tayyipas Erdoganas. „Scanpix“ nuotr. (nuotr. Balsas.lt)Turkijos prmejeras Tayyipas Erdoganas. „Scanpix“ nuotr. (nuotr. Balsas.lt)

Turkijos ministras pirmininkas Recepas Tayyipas Erdoganas yra atsakingas už spartų Turkijos statuso kilimą globalioje politinėje arenoje. Ryžtingas ir kartais kategoriškas politikas nebijo priimti sunkių ir kartais kontroversiškų sprendimų, siekdamas išreikšti Turkijos poziciją regioniniais bei globaliais klausimais. Šiuo metu įsivėlęs į nuolatinius verbalinius debatus konflikte su Izraeliu, nuolatos vykdo vizitus į aplinkines arabų valstybes, siekdamas plėsti Turkijos įtakos zoną. Erdoganą politiniai priešininkai Turkijoje ne kartą bandė pašalinti iš valdžios, tačiau Turkijos premjeras kartu su savo AKP partija sugebėjo išlikti ir įsitvirtinti valdžioje.

REKLAMA
REKLAMA

47. Lakshmis Mittalis

L. Mittalis (nuotr. Wikipedia)L. Mittalis (nuotr. Wikipedia)

Lakshmis Mittalis yra Indijos plieno magnatas. Jam priklauso didžiausia pasaulyje plieno gamybos kompanija ArcelorMittal. Jo turtas vertinamas daugiau nei 30 milijardų JAV dolerių. Tai reiškia, kad Mittalis yra turtingiausias Indijos ir šeštas turtingiausias pasaulio žmogus. Šis milijardierius nuolatos patenka į įvairiausius įtakingiausių žmonių sąrašus. 2006 metais The Financial Times Mittalį pavadino metu žmogumi.

46. Rexas Tillersonas

R. Tillersonas (nuotr. Wikipedia)R. Tillersonas (nuotr. Wikipedia)

ExxonMobil vadovas Rexas Tillersonas yra vienas įtakingiausių pasaulio verslininkų. Šiais metais Tillersonas su Rusija pasirašė sutartį dėl darbų Arktyje. Šios sutarties vertė siekia 300 milijardų JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

45. Davidas Kochas

D. Kochas (nuotr. Wikipedia)D. Kochas (nuotr. Wikipedia)

Davidas Kochas yra įtakingas JAV verslininkas, filantropas ir politinis aktyvistas. Kartu su savo broliu jis yra antros pagal dydį privačios kompanijos JAV Koch Industries savininkas. Įvairių organizacijų įkūrėjas Kochas taip pat siejamas ir su populiarėjančio Arbatėlės judėjimo finansavimu. 45 vietą pasaulio įtakingiausiųjų sąraše dalinasi kartu su savo broliu Charlesu.

45. Charlesas Kochas

Ch. Kochas (nuotr. Wikipedia)Ch. Kochas (nuotr. Wikipedia)

Davido Kocho vyresnysis broils Charlesas yra Koch Industries bendrasavininkas. Jo turtas vertinamas maždaug 25 milijardais dolerių. Broliai kompaniją paveldėjo iš savo tėvo ir nuo to momento kompanijos vertas išsiplėtė daugiau nei 2500 kartų.

REKLAMA

44. Li Ka–Shingas

Li Ka-Shingas (nuotr. Wikipedia)Li Ka-Shingas (nuotr. Wikipedia)

Šis kinų verslo magnates yra turtingiausias Rytų žmogus ir 11 turtingiausias žmogus pasaulyje. Li Ka–Shingo turtai siekia daugiau nei 25 milijardus JAV dolerių. Jam priklauso Hutchison Whampoa Limited (konteinerių terminalai) ir Cheung Kong Holdings (grožio ir sveikatos produktai) kompanijos, kurios yra didžiausios pasaulyje savo srityje.

43. Lloydas Blankfeinas

Lloydas Blankfeinas (kairėje) (nuotr. Wikipedia)Lloydas Blankfeinas (kairėje) (nuotr. Wikipedia)

Goldman Sachs vadovas Lloydas Blankfeinas uždirbo virš 50 milijonų JAV dolerių, o jo vadovaujama investicijų kompanija ženkliai padidino savo pelną. Tai reiškia, kad jis yra vienas iš labiausių apmokamų žmonių Wall Streete. Žurnalo The Financial Times 2009 metais išrinktas metų žmogumi. Blankfeinas yra kritikuojamas dėl savo kontroversikų asmeninių bruožų, o taip pat yra siejamas su Graikijos skolų krize.

REKLAMA

42. Robinas Li

R. Li (nuotr. Wikipedia)R. Li (nuotr. Wikipedia)

Robinas Li yra dar vienas verslininkas iš Kinijos, sukūręs populiariausią Kinijoje interneto paieškų sistemą Baidu. Li yra įvairiausių inovatyvių strategijų ir sprendimų autorius, nuolatos įtraukiamas į išradingiausių verslininkų, geriausių vadovų ir įtakingiausių pasaulio žmonių sąrašus. Jo turtas vertinamas daugiau nei 9 milijardais JAV dolerių.

41. Jamie Dimonas

J. Dimonas (nuotr. Wikipedia)J. Dimonas (nuotr. Wikipedia)

JPMorgan Chase & Co vadovas Jamie Dimonas daugybę metų patenka į įtakingiausių pasaulio žmonių sąrašus. Nors viešai Dimonas kritikuoja kai kurias JAV prezidento Baracko Obamos politikas, vis dėlto teigiama, kad Dimonas yra turi milžinišką įtaką Baltuosiuose rūmuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

50 įtakingiausių pasaulio žmonių (II dalis, 40–31)

50 įtakingiausių pasaulio žmonių (III dalis, 30–21)

50 įtakingiausių pasaulio žmonių (IV dalis, 20-11)

50 įtakingiausių pasaulio žmonių (V dalis, TOP 10)

Taip pat skaitykite:

10 įtakingiausių Rusijos oligarchų

Įtakingiausių finansininkų priešakyje – „Super Mario“

Turtingiausi didžiųjų valstybių žmonės

Turtingiausi mados pasaulio žmonės

TOP 10: turtingiausi pasaulio žmonės

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų