• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lapkričio 2-3 dienomis Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Arvydas Pocius lankysis Kijeve (Ukrainoje), kur susitiks su Ukrainos gynybos ministru  Mykhailu Yezheliu ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadu  generalinio štabo viršininku generolu pulkininku Hryhorii Pedchenko.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikimuose bus aptartas dvišalis ir regioninis bendradarbiavimas karinėje srityje – šalių indėlis į NATO operaciją Afganistane, bendri Lietuvos ir Ukrainos karių mokymai,  taip pat Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos bendrai steigiamos sausumos pajėgų brigados LITPOLUKRBRIG klausimai.

REKLAMA

2009 m. lapkritį pradėto projekto LITPOLUKRBRIG partneriai yra sutarę lygiomis pajėgų dalimis prisidėti formuojant brigadą. Tarpvyriausybinę sutartį dėl šio trišalio junginio steigimo šalys planuoja pasirašyti šiais metais, o iki 2013 m. parengti brigadą bendriems veiksmams. Įgyvendinus projektą, LITPOLUKRBRIG taps svarbiu regioninio gynybinio bendradarbiavimo įrankiu, padėsiančiu bendram trijų šalių dalyvavimui ES saugumo ir gynybos politikoje.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos ir Ukrainos dvišalis bendradarbiavimas grindžiamas šių metų balandį atnaujintu Lietuvos krašto apsaugos ir Ukrainos gynybos ministerijų susitarimu dėl bendradarbiavimo gynybos srityje ir Ukrainos kontingento dislokavimo Afganistane. Ukrainos kariai NATO tarptautinių saugumo paramos pajėgų Lietuvos vadovaujamoje Goro provincijos atkūrimo grupėje tarnauja nuo 2007 metų. Šiuo metu drauge su lietuviais Afganistane užduotis vykdo Ukrainos štabo karininkai, karo medikai, civilių ir karių bendradarbiavimo specialistai, inžinieriai išminuotojai. Taip pat šiais metais prie Lietuvos vadovaujamos Oro pajėgų mokymo grupės (Kandahare) prisijungė Ukrainos instruktoriai, padedantys rengti Afganistano sraigtasparnių pilotus.

Vizito metu Lietuvos kariuomenės vadas taip pat planuoja apsilankyti viename iš Ukrainos kariuomenės karinių dalinių, padėti gėlių prie nežinomo kareivio kapo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų