• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balsas.lt redakcijai „Eurobasket 2011“ vaizdo įrašų archyvuose pavyko rasti kalbintą žmogų, kuris vos prasidėjus Europos čempionatui nė kiek neabejojo, kad Lietuvos rinktinė turnyre liks penkta.

REKLAMA
REKLAMA

Pernai Pietų Afrikos Respublikoje vykusio pasaulio futbolo čempionato metu teisingai Vokietijos rinktinės rezultatus spėjusio aštuonkojo įkvėpti lietuviai orakulais per Europos vyrų krepšinio čempionatą vertė įvairius padarus.

REKLAMA

Vienas iš jų buvo krabas, kažkas Kęstučio Kemzūros auklėtinių rungtynių ateitį mėgino spėti pagalbon pasitelkę gaidį ir žiurkėną, į spėjimus buvo įtraukta net Kauno zoologijos sodo žirafa.

Balsas.lt redakcijai pavyko, kaip vėliau paaiškėjo, rasti realų žmogų orakulą, kuris, kaip pats teigė, dar prie prasidedant Europos čempionatui žinojo, kad Lietuvos rinktinė užims penktą vietą ir liks be medalių.

Vos mūsų šalies nacionalinei komandai sužaidus pora rungtynių Panevėžyje prieš dvikovą su Turkija prie pat arenos kalbintas sirgalius Lietuvos rinktinės kelią turnyre nupiešė taip, lyg visa tai jau būtų žinojęs.

REKLAMA
REKLAMA

„Prieš čempionatą ir dabar prognozuoju Lietuvos rinktinei penktą vietą. Jie juokiasi (rodo į savo draugus, – auto.p.), bet Lietuva ketvirtfinalyje iškris. Galėčiau sakyti laimėsime auksą, bet taip nebus. Penktą vietą užimsime“, – užtikrintai kalbėjo žmogus-orakulas.

Kaip vėliau paaiškėjo, jo pranašystė išsipildė. Gera naujiena – tiksliai ateitį spėjantis sirgalius žadėjo, kad į Londono olimpiadą Lietuvos rinktinė tikrai važiuos, tad olimpinis atrankos turnyras Lietuvos krepšinio gerbėjams nerimo kelti neturėtų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sirgalius-orakulas vaizdo įraše kalba nuo 2 min. 20 sek.

Balsas.lt skaitytojams primename Lietuvos rinktinės kelią Europos čempionate:

08 31 Lietuva – Didžioji Britanija 80:69

09 01 Lietuva – Lenkija 97:77

09 02 Lietuva – Turkija 75:68

09 04 Lietuva – Ispanija 79:91

09 05 Lietuva – Portugalija 98:69

II etapas

09 07 Lietuva – Serbija 100:90

09 09 Lietuva – Prancūzija 67:73

09 11 Lietuva – Vokietija 84:75

Ketvirtfinalis

09 14 Lietuva – Makedonija 65:67

Pusfinalis dėl 5-8 vietų

09 15 Lietuva – Slovėnija 80:77

Dėl 5-6 vietų

09 17 Lietuva – Graikija 73-69

Olimpinis atrankos turnyras vyks 2012 metų liepos 2-8 dienomis. Jame dalyvaus 12 rinktinių. Dėl trijų likusių kelialapių į 2012 metų Londono olimpines žaidynes kovos: keturios Europos komandos (Lietuva, Graikija, Rusija, Makedonija), trys Amerikos rinktinės (Dominikos Respublika, Puerto Rikas, Venesuela), po dvi Afrikos (Angola ir Nigerija) ir Azijos (Jordanija ir Korėja) ekipas bei Naujoji Zelandija.

REKLAMA

Kur vyks olimpinis atrankos turnyras, kol kas neaišku, tačiau Lietuvos krepšinio federacija pareiškė, kad sieks teisės organizuoti šias varžybas. FIBA atsiųstame laiške nurodoma, kad teisė rengti šį turnyrą kainuos 11 milijonų litų. Anot LKF atstovų, visam turnyrui reikėtų surinkti apie 12 mln. litų. Prašymą rengti olimpinį atrankos turnyrą LKF ketina įteikti šiandien (spalio 27 dieną). Galutinį sprendimą dėl turnyro organizavimo vietos FIBA priims gruodžio 12 dieną.

2012 metų Londono olimpiados krepšinio turnyre vietas užsitikrino Didžioji Britanija (šeimininkai), JAV (pasaulio čempionai), Tunisas (Afrikos čempionai), Kinija (Azijos čempionai), Argentina ir Brazilija (Amerikos čempionato finalininkai), Ispanija ir Prancūzija (Europos čempionato finalininkai), Australija (Okeanijos čempionai).

Lietuvos rinktinė (nuotr. Fotodiena.lt/Roberto Dačkaus)Lietuvos rinktinė (nuotr. Fotodiena.lt/Roberto Dačkaus)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų