REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Pirmininkė Irena Degutienė, komentuodama savo pareiškimą antradienį, kuomet ji atsiprašė už kitų Seimo narių nepagarbius komentarus Konstitucinio Teismo (KT) atžvilgiu, teigia, kad Seimo nariai gali turėti asmeninę nuomonę, tačiau privalo korektiškai ir atsakingai komentuoti kitų institucijų sprendimus.

REKLAMA
REKLAMA

„Kiekvienas turime savo nuostatas, ir jeigu kažkas yra krikščioniškos pasaulėžiūros ir moralės, tai įvairūs nekorektiški ir neetiški pareiškimai jos neatitinka. Gyvename teisinėje valstybėje, pagal tos pačios valstybės Konstituciją, kurią patys referendume 1992 metais patvirtinome, suteikėme Konstituciniam Teismui teisę priimti galutinį ir neskundžiamą sprendimą dėl atitikimo Konstitucijai. Gal ir man tas sprendimas nepatinka, tačiau jau yra priimtas KT sprendimas, todėl turime ieškoti būdų, kaip tą problemą spęsti, o ne nekorektiškai komentuoti“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė parlamento vadovė.

REKLAMA

I. Degutienė pabrėžė, kad šeima be santuokos sąsajų yra negalima. Taip, Seimo Pirmininkės teigimu, mano ir dauguma šalies gyventojų, 1992 metais priėmusių dabartinę Konstituciją.

„Palaikau tą nuostatą, tačiau tikrai nepalaikau nekorektiškų pasisakymų“, – kalbėjo parlamento vadovė ir pridūrė, kad tradicinės šeimos sampratos įtvirtinimui nereikėtų organizuoti referendumo – tam užtektų ir Seimo narių balsavimo.

REKLAMA
REKLAMA

„Tiek, kiek referendumų buvo inicijuota, tai jie praktiškai nelabai pasiseka. Seime turime puikias galimybes tai padaryti – registruoti Konstitucijos pataisą. Tuo labiau, kad Seime yra daugiau negu 90 žmonių, remiančių visiškai kitokią šeimos formuluotę, kurioje turi būti sąsajos su santuoka. Manau, kad Seime priimti Konstitucijos pataisas yra lengvesnis kelias, nes reikia 94 Seimo narių, kurie balsuotų už. Kelias yra žymiai greitesnis ir paprastesnis“, – teigė I. Degutienė.

ELTA primena, kad antradienį, minint Konstitucijos dieną, Seimo Pirmininkė atsiprašė Konstitucinio Teismo už kai kurių Seimo narių nepagarbius komentarus, kurie buvo išsakyti komentuojant KT sprendimą dėl 2008 m. Seimo priimtos šeimos sampratos neatitikimo Konstitucijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų