• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį Seimo Konstitucijos salėje rengiamos konferencijos dalyviai aptars elektromobilių plėtros Lietuvoje perspektyvas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak renginio iniciatoriaus, Seimo nario Egidijaus Vareikio, konferencijoje numatoma apžvelgti naujausią situaciją elektromobilių srityje. Joje bus siekiama nustatyti, ar būtinos įstatymų iniciatyvos, kas juos turėtų rengti. Diskusijos dalyviai svarstys, kaip elektromobilių plitimui sukurti iš tiesų palankias sąlygas ir infrastruktūrą.

REKLAMA

„Šiuo metu dauguma ekspertų sutaria, kad elektromobiliai pereina vadinamąjį „lūžio tašką“ – iš visiškai eksperimentinio etapo pereina į visaverčius masinės gamybos plataus vartojimo produktus. Kuo labiau elektromobiliai populiarėja, tuo labiau aktualūs tampa klausimai dėl jų infrastruktūros sukūrimo, standartizacijos ir vartojimo skatinimo“, – sako E. Vareikis.

Jo nuomone, svarbiausia, kad Lietuva neliktų šiame inovacijų procese tarp atsilikėlių, nesugebančių išnaudoti vieno iš reikšmingiausių modernizacijos ir aplinkosaugos lūžių.

REKLAMA
REKLAMA

„Elektromobilių išpopuliarėjimas Lietuvai gali atverti patrauklias verslo, energetikos, aplinkosaugos galimybes, todėl kaip tik šiuo metu reikia valstybiniu mastu sudaryti sąlygas atitinkamiems pokyčiams ir įstatymų srityje“, – teigia Seimo narys E. Vareikis.

Renginyje dalyvaus Seimo nariai, ministerijų atstovai, suinteresuotų grupių atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų