• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atsižvelgiant į kintančią jaunimo legalių ir nelegalių narkotinių medžiagų vartojimo situaciją jau antrus metus vyksta nacionalinis konkursasBlaivi klasė“. Pirmus metus rengtame naujame konkurse jau dalyvavo daugiau kaip 3,5 tūkst. aštuntokų iš 150 Lietuvos mokyklų, kurie noriai propagavo blaivios klasės idėją.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet konkursas „Blaivi klasė“ vyks nuo 2011 m. spalio iki 2012 m. balandžio mėn.

Skirtas aštuntokams

Konkurse kaip ir pernai numatomos prevencinės veiklos, susijusios su tabako, alkoholio, taip pat nelegalių narkotinių medžiagų vartojimu. Konkursas skirtas Lietuvos švietimo ir ugdymo įstaigų aštuntųjų klasių mokiniams.

REKLAMA

Mokys apie narkotikų žalą

Konkurso metu bus siekiama pagerinti mokinių, jų tėvų, specialistų ir visos bendruomenės žinias apie legalių ir nelegalių narkotinių medžiagų poveikį sveikatai, formuoti sveikos gyvensenos nuostatas, skatinama nepradėti vartoti, o vartojančius nutraukti vartoti psichoaktyviąsias medžiagas.

Remiasi tarptautinėmis studijomis

Blaivi klasė – tai klasė, kurioje mokosi sveiki, pozityviai mąstantys, nuo bet kokių kvaišalų nepriklausomi mokiniai. Blaivus mokinys – tai nei tabako, nei alkoholio, nei kitų psichoaktyviųjų medžiagų nevartojantis jaunuolis, kuris supranta narkotinių medžiagų keliamus pavojus, tausoja savo sveikatą, skatina taip elgtis kitus bendraamžius ir nepasiduoda jam primetamiems stereotipams.

REKLAMA
REKLAMA

Konkursas organizuojamas pagal tarptautinę metodiką, jo efektyvumas yra patvirtintas tarptautinėmis mokslinėmis studijomis.

Dalyvavo 20 tūkst. moksleivių

Nacionalinis konkursas „Blaivi klasė“ išaugo iš prieš tai 5 metus sėkmingai visoje Europoje rengto konkurso „Nerūkanti klasė“ . Pastarasis buvo skirtas rūkymo prevencijai, o per konkurso gyvavimo metus jame dalyvavo daugiau nei 20 tūkstančių mokinių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų