REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Galimą Kauno miesto savivaldybės valdančiosios koalicijos griūtį, kuri neišvengiama, jeigu opozicijos inicijuojama interpeliacija merui Rimantui Mikaičiui ketvirtadienį pavyktų, „Vieningo Kauno“ lyderis verslininkas Visvaldas Matijošaitis nelinkęs vadinti lemtinga jo vadovaujamai nepartinei organizacijai.

REKLAMA
REKLAMA

„Vieningo Kauno“ koalicijos 5 nariai, kurie išrinkti į miesto tarybą, toliau joje dirbs kaip ir dirbę. Nesvarbu, ar liksim koalicijoj, ar pereisim į opoziciją", - trečiadienį patikino jis naujienų agentūrą ELTA.

REKLAMA

Dėl galimo koalicijos išardymo V. Matijošaitis labiau linkęs kaltinti kai kuriuos jos narius, ne vien opozicijos atstovus.

"Jei atvirai, tai nesuprantu, kas čia vyksta, tačiau visi matom, kad didžiausius cirkus Kaune daro socialdemokratai. Gal dėl to, kad turi daug tam tinkamų žmonių? Kol kas Socialdemokratų frakcijoje yra 6 nariai. Jeigu iš tos partijos bus pašalintas vienas jos narys, jų frakcijoje liks 5.

Narių skaičiumi socialdemokratai gali susilyginti su mūsų frakcija. Bet mes tai jau tikrai jų pavyzdžiu neseksim, tą galiu garantuoti. Neisim nei ligoninės durų laužyti, nei be pagrindo įmonėse vadovų keisti, nei, pagaliau, - vištų vogti.

REKLAMA
REKLAMA

Mums postų nereikia nei „Kauno vandenyse“, nei Kauno klinikinėje ligoninėje ar kitur. O tie tarybos nariai, kuriems mirtinai kažko reikia, galėtų aiškintis su koalicijos partneriais. Juk dėl visko galima tartis ir susitarti, kad visiems priimtinas variantas būtų pasirinktas. Pirmiausia - priimtinas kauniečiams, mūsų rinkėjams, bet ne asmeniškai tarybos nariui ar savivaldybės tarnautojui, ar dar kažkam„, - argumentus dėstė “Vieningo Kauno" vadovas.

Kaip vieną iš galimų interpeliacijai gimti priežasčių V. Matijošaitis paminėjo pradėtą Kauno miesto savivaldybės administracijos reformą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vieningas Kaunas“ atvirai pasisako už administracijos optimizaciją. Vadinasi, būtina peržiūrėti, įvertinti visas savivaldybės tarnautojų funkcijas, išsiaiškinti besidubliuojančius padalinius. Gerai viską apgalvojus, reikia padalinius stambinti, nereikalingus naikinti, siekti kuo racionalesnio ir žmogiškųjų išteklių, ir savivaldybės lėšų panaudojimo. Savivaldybėje turėtų dirbti tik savo darbą išmanantys ir sugebantys gyventojus tinkamai aptarnauti specialistai.

Bet kai nuo kalbų reikia prieiti prie realių darbų, pasimato, kas - tik žodžiais už geresnį gyventojų aptarnavimą savivaldybėje, o kas - sprendimais ir veiksmais. Deja, administracijos reorganizacijos tolesni etapai nevyksta. Vieni projektus kuria, kiti juos supeikia, bet konkrečiai nieko originalaus ir naujo bei naudingo kauniečiams nepasiūlo", - kalbėjo V. Matijošaitis.

REKLAMA

„Vieningas Kaunas“, šios koalicijos vadovo teigimu, eidamas į miesto valdžią, susidėliojo nemažai planų. Ir stengiasi juos įgyvendinti.

"Žinoma, ne visos mūsų mintys sutampa su partijų nuostatomis. Mes - nepartiniai politikos naujokai. Iš pradžių turėjome gilintis į savivaldą, aiškintis, kaip ji veikia, ką joje derėtų keisti, tobulinti.

Eidami į savivaldą, negalvojome, kad bus čia lengva. Bet kad būdami miesto politikoje atsidursime tarp tokio kontingento, tikrai nesitikėjome„, - sakė Eltai V. Matijošaitis, etikos sumetimais nesutikdamas konkrečiomis pavardėmis įvardinti, ką vadina “kontingentu".

Kokios pozicijos „Vieningas Kaunas“ laikysis ketvirtadienį miesto taryboje, svarstant interpeliacijos Kauno merui R. Mikaičiui klausimą, tarybos narys V. Matijošaitis taip pat neatskleidė.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų