REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Slovakijos, turėsiančios prisidėti milijardais eurų prie Graikijos gelbėjimo, pavyzdys puikiai įrodo, ko Lietuva išvengė, neįstodama į euro zoną.

REKLAMA
REKLAMA

Profesorius ekonomistas Povilas Gylys tikisi, kad bent jau šis atvejis mūsų politikams atvers akis ir jie nebetemps Lietuvos į euro zonos projektą, kuris artimiausiu metu gali žlugti.

„Aš labiau mėgstu kalbėti apie tai, kodėl iki šiol dar šnekame apie stojimą į euro zoną. Vėl taip pat, kaip ir kitos šalys: vogčiomis, užtemdant, žmonėms nesuvokiant, kas čia vyksta, mes vis dar kalbame, kad mes stojame 2014 metais. Nėra jokios politinės diskusijos šiuo klausimu. Tai ar mums verta tokią santuoką sudaryti? Niekas neužduoda tokio klausimo. Ar mums dabar svarbiausia yra įstoti į tą zoną? Juk svarbiausia dabar atgaivinti ekonomiką, kovoti su nedarbu. Mes kovojame su biudžeto deficitu dėl euro įsivedimo, bet dėl to ekonomikos atsigavimo galimybės mažėja. Ir nedarbo problemos tokiu būdu neišspręsime. Štai kur turi būti svarbiausias klausimas, o ne euro įsivedimas“, - sakė P. Gylys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų