• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Pirmininkė Irena Degutienė tvirtai pritaria Seimo narių grupės „Už tradicinę šeimą“ veiklai.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Pirmininkės sekretoriato teigimu, kai kuriose žiniasklaidos priemonėse skelbiama informacija, neva I. Degutienė nepritaria tradicinei šeimai, neatitinka tikrovės.

REKLAMA

Seimo Pirmininkė I. Degutienė nepasirašė po šios grupės įsteigimo dokumentų, nes negali priklausyti jokioms parlamentinėms grupėms, taip pat ir šiai grupei.

Seimo Pirmininkė iškart po Konstitucinio Teismo nutarimo viešai išreiškė apgailestavimą dėl tokio sprendimo ir pabrėžė, kad politikai ir teisininkai turės ieškoti kitų teisinių būdų apginti tradicinę šeimą.

Praėjusią savaitę Seime įsteigta nauja parlamentinė grupė „Už tradicinę šeimą“.

Iniciatyva įsteigti tokią parlamentinę grupę gimė po to, kai Seimo narė Marija Aušrinė Pavilionienė Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Partnerystės (bendro gyvenimo neįregistravus santuokos) įstatymo projektą ir jį lydinčias Civilinio kodekso pataisas.

REKLAMA
REKLAMA

Šis įstatymas būtų taikomas ne tik skirtingų, bet ir tos pačios lyties asmenų šeimoms.

Konstitucinis Teismas šių metų rugsėjo 28 d. nutarime dėl Valstybinės šeimos politikos koncepcijos išaiškino, jog Seimo priimtos Valstybinės šeimos koncepcijos nuostatos dėl šeimos sampratos prieštarauja Konstitucijai.

KT paskelbė, kad Seimas, koncepcijoje nustatęs, jog šeima yra laikomi tik susituokę ar buvę susituokę vyras ir moteris bei jų vaikai (įvaikiai), ir taip susiaurinęs šeimos, kaip konstitucinio instituto, turinį, nesilaikė iš Konstitucijos kylančios šeimos, kaip konstitucinės vertybės, kuri gali būti sukurta ne tik santuokos pagrindu, sampratos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų