REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietijoje aptiktos Michailo Chodorkovskio sąskaitos, kuriose laikomų pinigų bendra suma siekia 15 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip penktadienį rašo laikraštis „Zueddeutsche Zeitung“, prieš kelis mėnesius Vokietijos tyrėjai iškėlė baudžiamąją bylą dėl įtariamo pinigų plovimo.

REKLAMA

Laikraščio duomenimis, buvusio „Jukos“ savininko lėšos buvo nustatytos aiškinantis asmenis, vengiančius mokėti mokesčius. Buvo patikrintas ir Šveicarijos banko „Julius Baer“ skyrius Miunsterio mieste, šiaurės vakarinėje Vokietijoje. Inspektoriai ištyrė kompaktinį diską su banko klientų duomenimis, vėliau atliko patikrinimą banko būstinėje, esančioje Frankfurte. Ištyrę dokumentus, inspektoriai nustatė, kad M. Chodorkovskio ir jo šeimos narių sąskaitose, laikomose „Julius Baer“ banke, saugoma 15–20 mln. eurų.

M. Chodorkovskis ir buvęs „Menatep“ grupės vadovas Platonas Lebedevas šiuo metu atlieka bausmę Rusijos kalėjime už 200 mln. tonų naftos išgrobstymą ir pinigų plovimą. 2010 metais Maskvos Chamovnikų teismas nuteisė juos 14 metų kalėti. Atsižvelgiant į nuosprendį pirmoje byloje, paskelbtą 2005 metais, ir tai, kad Maskvos miesto teismas sutrumpino antrąjį bausmės terminą metais, M. Chodorkovskis ir P. Lebedevas turi šansų išeiti į laisvę 2016 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų