REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prahos miesto teismas trečiadienį atsisakė tenkinti Baltarusijos prokuratūros prašymą išduoti buvusį kandidatą į Baltarusijos prezidentus Alesį Michalevičių, gavusį politinį prieglobstį Čekijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Teisėjas savo sprendimą grindė tuo, kad A. Michalevičiaus išdavimas prieštarautų tarptautiniams susitarimams, kadangi mažai tikėtina, jog politiko teismas Baltarusijoje būtų teisingas, praneša „BelaPAN“.

REKLAMA

„Manau, kad baltarusių prokurorai ir nesitikėjo, kad jų prašymas bus patenkintas“, – po teismo posėdžio sakė A. Michalevičius.

Jį ir kitus opozicijos politikus Baltarusijos saugumas sulaikė gruodžio 19 dieną, kai Minske buvo protestuojama dėl prezidento rinkimų rezultatų.

Saugumas du mėnesius politiką laikė kalėjime, po to jam buvo paskirtas pasižadėjimas neišvykti, tačiau kovo mėnesį A. Michalevičius pabėgo į Čekiją.

Dabar jis pareiškė vyksiąs į Londoną, kad padėtų tarptautinei ekspertų grupei, tiriančiai įvykius, susijusius su gruodžio 19 dienos protestais Minske. A. Michalevičius mano, kad gali tapti „vienu svarbiausių asmenų, kurie dalyvaus Aleksandro Lukašenkos teisme“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų