REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kol mokiniai atostogaus, pedagogai mokysis iš kino ir ieškos būdų, kaip gautas žinias pritaikyti pamokose. Lapkričio 2-4 dieną Vilniuje, kino teatre „Pasaka“ ir lapkričio 3-5 d. Panevėžyje, kino centre „Garsas“, pedagogai rinksis į pirmuosius trijų dienų „Mokausi iš kino“ mokymus. Jų metu pedagogai nemokamai įgis kino analizės ir kūrimo įgūdžių, sužinos, kaip paskatinti sėkmingesnį vaikų įsitraukimą į projektą, padėti jiems atviriau reikšti mintis ir lavinti kūrybiškumą. Mokymuose dalyvaus apie 80 pedagogų iš Vilniaus ir Panevėžio.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak projekto rengėjų, šie mokymai yra itin aktualūs pedagogams – į juos pradėta registruotis dar nepaskelbus oficialios registracijos, todėl projekto rengėjams teko anksčiau nutraukti registraciją.

REKLAMA

„Į mokymus pedagogai užsiregistravo per 10 pirmųjų dienų. Kadangi jau neliko laisvų vietų, esame priversti stabdyti jų registraciją, kurią buvome numatę iki spalio 24 dienos. Visus pedagogus, kurie nespėjo užsiregistruoti, kviečiu sekti „Mokausi iš kino“ naujienas ir registruotis į kitus mokymus. Artimiausi vyks per moksleivių žiemos atostogas Kaune, o pavasarį mokytis iš kino vėl kviesime Vilniaus ir Panevėžio pedagogus“, – sako Goda Sosnovskienė, projekto „Mokausi iš kino“ koordinatorė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak G. Sosnovskienės, į „Mokausi iš kino“ mokymus pedagogams užsiregistravo įvairių dalykų mokytojai – nuo informacinių technologijų iki lietuvių kalbos specialistų, tačiau didžiausias susidomėjimas buvo juntamas iš etikos mokytojų. Šiemet mokyklų programose pradėtas taikyti naujas etikos modulis „Etika ir kinas – dorinio ugdymo dalis“, kuris įpareigoja pedagogus į pamokas įtraukti ir kino interpretaciją

„Turime išmokti skaityti kiną, filmų kadrų junginius, įsigilinti į kino istoriją, o tam skirtos literatūros yra labai nedaug. Aš pati domiuosi kinu ir jau apie 12 metų taikau etikos pamokose. Tačiau daugiau dėstau per savo išgyvenimų prizmę, labiau nagrinėju iš psichologinės pusės, o po mokymų tikiuosi tai daryti profesionaliau ir tikrąja to žodžio prasme išmokti skaityti kiną“, – lūkesčiais dalinasi Rimantė Varkalaitė – Bakienė, dėstanti etiką Vilniaus Simono Daukanto gimnazijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išmokti skaityti iš kino kūrybinių dirbtuvių metu pedagogams padės kino kritikė Auksė Kanceravičiūtė ir kino teoretikas Lukas Brašiškis – jie supažindins pedagogus su pagrindiniais kino kalbos elementais, žiūrės filmų ištraukas ir mokysis kritiškai jas vertinti.

Kino režisierės Giedrė Beinoriūtė ir Lina Lužytė (Viniuje) bei kino režisieriai Andrius Blaževičius ir Dovilė Šarutytė (Panevėžyje) praktiškai susipažindins pedagogus su kino kūrimo procesu. Pagal iš anksto paruoštus scenarijus jie kurs trumpo metražo (iki 5 min.) vaidybinius filmus.

REKLAMA

„Mokausi iš kino“ yra pirmasis tokio masto kino edukacijos projektas Lietuvoje, kuris dvejus metus vyks visose šalies mokyklose. Dalyvaudami šiame projekte moksleiviai žiūri filmus, mokosi juos analizuoti ir interpretuoti, padedami kino profesionalų patys juos kurs. Specialūs užsiėmimai taip pat rengiami pedagogams bei jauniems kino profesionalams, norintiems pagilinti žinias kino edukacijos bei pedagogikos srityse.

Projektą „Mokausi iš kino“ įgyvendina didelę patirtį kino edukacijos srityje turinčios organizacijos. Jį inicijavo „Skalvijos“ kino centras (Vilnius), kartu rengia ir įgyvendina kino teatras „Pasaka“ (Vilnius), kino kompanija „Čiobreliai“, kino centras „Garsas“ (Panevėžys), VšĮ „Visos mūzos“ (Kaunas) ir VšĮ „Kultūrinių projektų centras“ (regionuose).

Daugiau informacijos apie projektą pateikiama svetainėje www.mokausiiskino.lt

Projektas „Mokausi iš kino“ yra dalinai finansuojamas lėšomis iš ES struktūrinių fondų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų