REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame įtarimai dėl Lietuvos kariuomenės Logistikos valdybos kariškio papirkimo ir bendrininkavimo pareikšti dviejų bendrovių vadovams.

REKLAMA
REKLAMA

Vienos Panevėžyje registruotos uždarosios akcinės bendrovės direktorius A. U. įtariamas tuo, kad jis, veikdamas bendrininkų grupėje kartu su vienos Kauno bendrovės vadovu M. P., siekdamas iš Lietuvos kariuomenės savo reikmėms įsigyti didelį skaičių numatomų nuardyti gelžbetoninių plokščių, esančių Panevėžio rajone, Pajuosčio aviacijos bazėje, pasiūlė, pažadėjo ir 2010 m. pabaigoje bei 2011 m. pavasarį per du kartus davė 800 ir 7 000 litų kyšį Lietuvos kariuomenės Logistikos valdybos kariškiui V. G. Dar 8 tūkst. litų buvo pažadėta duoti, kai pastarasis A. U. nurodytoms įmonėms išsiųs kvietimus dalyvauti viešojo pirkimo konkurse plokščių nuardymo darbams atlikti, bei dar 15 000 Lt – A. U. nurodytai firmai laimėjus viešojo pirkimo konkursą ir pasirašius sutartį. Apie šiuos neteisėtus verslininkų veiksmus kariškis informavo STT pareigūnus.

Verslininkams A. U. ir M. P. pareikšti įtarimai dėl papirkimO.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavo ir jam vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų