REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Parlamentararas, buvęs A. Valinsko bendražygis S. Stoma pakliuvo į Seimo etikos sargų akiratį.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 19.50) LNK parodė, kaip S. Stoma konservatorių politinius planus išklojo per pirmą susitikimą. Pasak parlamentaro, konservatoriai jam duotų gerą apygardą Kaune. Šiuos planus jis atskleidė žurnalistei (kuri apsimetė darbo ieškančia mergina) per pirmą susitikimą kavinėje.

REKLAMA

Parlamentaras žaviai blondinei išklojo ir daugiau politinių akcentų. Politikas pasakojo apie Europos Parlamento teikiamą materialinį aprūpinimą bei žadėjo, kad jei jam pavyktų patekti į EP, jaunai padėjėjai atsirastų ir aukštesnis postas.

Tačiau S. Stoma kalbėjo ne tik apie politiką, bet ir apie asmeninį gyvenimą. Parlamentaras guodėsi meilės stoka, sudėtingu žmonos charakteriu.

Akcentavęs, kad „simpatija yra“, S.  Stoma blondinei pašnekovei nedvejodamas prakalbo ne tik apie akių kontaktą, bet ir artimesnius santykius. „Tai va, tai žaliaakė Rūta mane gali ir suviliot, ko gero“, - sakė inteligentiškasis deputatas S. Stoma.

REKLAMA
REKLAMA

S. Stoma vėliau ne kartą merginai užsiminė apie judviejų galimą kelionę prie jūros, kalbėjo apie vyro ir moters santykių peripetijas. Vis dėlto, su mergina apsilankęs jos bute, S. Stoma buvo demaskuotas.

LNK teigimu, psichologės išsilavinimą turinti dvidešimt ketverių žurnalistė Rūta socialiniame tinklapyje „Facebook“ sukūrė naują profilį, kuriame patalpino ne savo, o nežinomos, tačiau provokuojančiai apsinuoginusios merginos nuotraukas. Merginos amžius anketoje – dvidešimt devyneri. Kvietimai draugauti buvo išsiuntinėti beveik visiems Seimo nariams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Internetinę draugystę su Rūta užmezgė net 44 parlamentarai. Susirašinėti su nepažįstamąja pradėjo keli politikai.  Tačiau aktyviausias buvo Seimo narys Saulius Stoma. Po mėnesį trukusio bendravimo „Facebook'e“ Saulius Stoma ir Rūta nutarė susitikti.

(Papildyta 16.02) Po televizijos laidos apie neva buvusį priekabiavimą prie jaunos merginos Seimo narys Saulius Stoma rengia kreipimąsi į teismą. Jo nuomone, šiuo atveju buvo grubiai peržengtos ribos, kada slaptas sekimas, asmeninių pokalbių įrašinėjimas ir viešinimas yra galimas, o kada – ne. Parlamentaro teigimu, pagal Konstituciją ir įstatymus net ir viešas asmuo turi teisę į privatumą, kurią peržengti pašaliniai asmenys gali tik, jei vykdomas nusikaltimas.

REKLAMA

„Šiuo atveju nebuvo jokio nusižengimo ne tik teisės, bet ir moralės požiūriu“, – teigia parlamentaras.

Jis taip pat tvirtino, kad, pateikus neiškarpytus pokalbius, bus matyti, jog jis merginai nežadėjęs jos įdarbinti, o pokalbis šia tema buvęs išprovokuotas.

„Aš laukiu, kai teisme bus pateikti visi įrašai, neiškarpyti, ir ten bus matyti, kad nebuvo kalbų apie jokius pažadus įdarbinti, nors televizijos laidoje sudaromas kitoks įspūdis. Nebuvo ir jokių amoralių pasiūlymų, nors toks vaizdas sudaromas“, – sakė S. Stoma.

REKLAMA

Jis teigia esąs laisvas žmogus, ir viešo asmens statusas neturėtų trukdyti gyventi normalų asmeninį gyvenimą. Parlamentaro teigimu, toks trukdymas ir jo paties bei aplinkinių žmonių orumo niekinimas yra grubus Konstitucijos ir įstatymų pažeidimas.

„Visuomenės interesas čia būtų nubrėžti aiškias ribas, saugančias pačią žmogiškumo esmę nuo įsisiautėjusios “be tabu„ ideologijos. Negalima leisti, kad kažkas darytųsi pinigus, vogdamas ir pardavinėdamas kitų žmonių asmeninius gyvenimus“, – sako S. Stoma.

Etikos ir procedūrų komisijos susidomėjimo sulaukė jo bendravimas su jauna žurnaliste.

Vienai pramoginio pobūdžio televizijos laidai parodžius medžiagą, iš kurios galima nuspėti, kad žaviai merginai, su kuria susipažino internetu, Seimo narys žadėjo darbo vietą mainais į artimesnį bendravimą, sukėlė ažiotažą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Etikos komisijos vadovas akcentavo, kad S. Stomos pasiūlymus jaunai žurnalistei galima vertinti įvairiai, tačiau iš to, kas buvo parodyta televizijoje, A. Salamakinas susidarė aiškią nuomonę.

„Akivaizdu, kad tokie siūlymai žemina Seimo vardą, diskredituoja tiek pačius parlamentarus, tiek ir jų komandas. Kitą savaitę Etikos ir procedūrų komisijoje svarstysime S. Stomos akibrokštą“ – sakė A. Salamakinas.

Pasidomėjus, kokiais kriterijais jis pats remiasi, pasirinkdamas savo padėjėjus, A. Salamakinas išreiškė įsitikinimą, kad pagrindinis reikalavimas turi būti kvalifikacija ir kompetencija.

REKLAMA

Seimo narys, konservatorių frakcijos vadas J. Razma, kalbėdamas apie televizijos rodytus frakcijos kolegos akibrokštus, buvo konkretus. „Manau, kad kiekvienas parlamentaras turi jausti atsakomybę. Tai, ką matėme televiziniame kontekste, gali sudaryti  prielaidas įvairiam interpretavimui. Kad ir kaip būtų, Konservatorių etikos komisijos nariai nagrinės šį klausimą“, portalui Balsas.lt – sakė J. Razma.

S. Stoma (nuotr. Organizatorių)S. Stoma (nuotr. LNK)

S. Stoma (nuotr. Organizatorių)S. Stoma (nuotr. LNK)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų