REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Parašyti sėkmingą gyvenimo aprašymą - sudėtinga užduotis. Nuo ko pradėti? Ko rašyti? Ir ko nerašyti? Apie tai - šiame straipsnyje.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinė informacija

Gyvenimo aprašyme labai svarbu pateikti teisingą asmeninę informaciją - tikslų vardą ir pavardę, gimimo datą, šeimyninę padėtį.

REKLAMA

Darbo patirtis

Darbo patirtis yra itin svarbi būsimam darbdaviui – jis privalo žinoti informaciją iki smulkmenų. Gyvenimo aprašyme nurodykite visus kursus, kuriuose kėlėte kvalifikaciją, nurodykite darbo vietas, kuriose teko dirbti, įvardykite darbo trukmę, o jei atlikinėjote profesinę praktiką, ją taip pat paminėkite. Nepamirškite, kad darbdavys bet kurią akimirką gali paskambinti į įstaigą, kurioje dirbote ar atlikinėjote praktiką ir pasiteirauti apie Jūsų darbo kokybę ir rezultatus.

REKLAMA
REKLAMA

Norimas atlygis

Dažnai gyvenimo aprašyme reikia nurodyti norimą atlyginimą, tačiau pasitaiko atvejų, kai kandidatai nesiryžta nurodyti, kiek jie nori gauti už atliktą darbą. Neprašausite, jei parašysite, jog norite minimalaus darbo atlygio: kuklumas žmogų puošia, o esant reikalui ir puikiems darbo rezultatams, darbdavys Jums tikrai pakels atlygį.

Praktiniai gyvenimo aprašymo patarimai:

1. Siųskite gyvenimo aprašymą tik iš to elektroninio pašto, kurį nurodėte kaip kontaktinę informaciją. Labai svarbu darbdaviui suteikti patikimumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2. Savo gyvenimo aprašymo pavadinime naudokite savo vardą ir pavardę. Daugiau šansų, jog į Jus atkreips dėmesį, jei pavadinimas bus: vardas.pavardenis.doc, negu cv.doc. Pamėginkite įsivaizduoti, kiek darbdaviai gauna gyvenimo aprašymų ir kiek iš jų vadinasi: cv.doc

3. Jei Jūsų nuolatinis elektroninio pašto adresas susijęs su saulytėmis, zuikučiais ir pan., tai bent jau beieškant darbo, susikurkite naują, oficialų pašto adresą, kuris susidarytų iš Jūsų vardo ir pavardės.

4. Pasidomėkite įmonę, kuriai siunčiate gyvenimo aprašymą. Jei įmonė bendradarbiauja su užsienio įmonėmis, būtinai paminėkite, jog Jums tai aktualu, o jei įmonė orientuojasi į jaunus žmones, akcentuokite, jog tokia strategija Jums itin įdomi.

REKLAMA

5. Neteikite melagingos informacijos. Jei Jūs nemokate anglų kalbos, tai ir nerašykite. Juk gali būti, kad pokalbio metu, darbdavys Jums pasiūlys išversti trumpą tekstuką iš Jūsų „mokamos“ kalbos ir Jūs patirsite visišką fiasko.

6. Gyvenimo aprašymo pabaigoje paminėkite, jog Jums tinkamas bet kuris laikas ir vieta susitikimui dėl darbo.

Sėkmės!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų