REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Pirmadienį Vilniuje, „Karolinos“ viešbučio konferencijų salėje, pagerbti ir apdovanoti geriausiai XI Europos jaunimo (14-17 metų) vasaros olimpiniame festivalyje Trabzone (Turkija) pasirodę Lietuvos sportininkai, jų treneriai, mokytojai, sporto mokyklų vadovai.

REKLAMA
REKLAMA

Festivalyje 1-6 vietas užėmusiems atletams įteikti specialūs Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prizai, Švietimo ir mokslo ministro pagyrimo raštai, Lietuvos televizijos filmo apie festivalį kopijos bei piniginės premijos.

REKLAMA

Varžybos Turkijoje lietuviams buvo sėkmingiausios per visą olimpinių festivalių istoriją. Mūsų šalies atstovai iškovojo net dešimt medalių - tris aukso, keturis sidabro ir tris bronzos. Festivalio medalių lentelėje Lietuvos rinktinė užėmė dešimtąją vietą. Iš viso medalius iškovojo 35 šalių sportininkai (aukso - 27).

„Buvo didelė šventė Lietuvai, - džiaugdamasis jaunųjų sportininkų laimėjimais sakė LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas. - Bet tai tik pirmas jūsų žingsnis į sportines aukštumas. Jei užriesite nosis, manysite, kad jau pasiekėte pačią viršūnę, nieko nebus“.

REKLAMA
REKLAMA

„Džiaugiuosi, kad taip gražiai kovojote dėl medalių ir Lietuvos. Tie, kurie neiškovojote medalių, nenusiminkite. Jūs žengiate teisingu keliu. Svarbiausia nuoširdžiai tikėti tuo, ką darote“, - pažymėjo Lietuvos delegacijos vadovas Vytas Nėnius.

Lietuvos delegacijai Trabzone auksą iškovojo penkiolikmečių vaikinų krepšinio rinktinė, bėgikė Modesta Morauskaitė ir plaukikė Rūta Meilutytė. Pastaroji taip pat pasidabino sidabro bei bronzos apdovanojimais. Beje, M. Morauskaitė buvo pasveikinta ir su gimtadieniu. Jai sekmadienį sukako 16 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sidabro medaliais džiaugėsi ieties metikė Liveta Jasiūnaitė, gimnastas Robertas Tvorogalas ir plaukikas Danas Rapšys, o bronzos medaliais pasidabino ieties metikas Povilas Dabašinskas bei tenisininkių Justinos Mikulskytės ir Akvilės Paražinskaitės duetas.

Festivalyje Lietuvai atstovavo 51 sportininkas. Lietuviai dalyvavo septynių sporto šakų varžybose - lengvosios atletikos, krepšinio, plaukimo, dziudo, teniso, gimnastikos ir dviračių sporto.

Pirmadienį buvo pristatyta kitų metų sausio 13-22 dienomis Insbruke (Austrija) vyksiančių pirmųjų jaunimo žiemos olimpinių žaidynių ambasadorė iš Lietuvos, Sočio žiemos olimpinių žaidynių kandidatė biatlonininkė Aliona Sabaliauskienė (buvusi Sosunova).

A. Poviliūnas apdovanojo ir rugpjūčio mėnesį Vilniuje vykusio Europos jaunių (iki 18 metų) paplūdimio tinklinio čempionato nugalėtojas - klaipėdietę Ievą Dumbauskaitę ir Monika Povilaitytę iš Tytuvėnų bei jų trenerius Marių Vasiliauską ir Tadą Duonėlą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų