REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Permainų muzikos“ festivalio koncertas „Linija“, vyksiantis spalio 4 dieną, antradienį, 18 valandą, publikai pateiks choreografinę muzikos interpretaciją. Jame dalyvaus Šv. Kristupo medinių pučiamųjų kvintetas ir baleto šokėjai Olga Konošenko bei Aurelijus Daraškevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Šv. Kristupo medinių pučiamųjų kvintetas – jaunų ir talentingų atlikėjų kolektyvas, susibūręs 2003 metais, jiems grįžus iš studijų užsienyje. Ansamblyje groja tarptautinių ir respublikinių konkursų laureatai: meno vadovas, fleitininkas Giedrius Gelgotas, obojininkas Donatas Pocius, klarnetininkas Andrius Žiūra, fagotininkas Andrius Puplauskis ir valtornininkas Paulius Lukauskas.

REKLAMA

Kvintetas savo repertuare yra sukaupęs nemažą pluoštą įvairių epochų ir stilių kūrinių, tačiau didžiausią dėmesį skiria inovatyvių ir sudėtingų šiuolaikinių kompozicijų atlikimui. Prieš keletą metų kolektyvas pelnė I-ąją vietą bei premiją už geriausią privalomo kūrinio atlikimą Marselyje (Prancūzijoje) vykusiame H. Tomasi pučiamųjų kvintetų konkurse, o kamerinės muzikos konkurse ir festivalyje Osakoje (Japonija) užėmė IV-ąją vietą (tarp 230 dalyvavusių ansamblių) ir buvo apdovanotas medaliu. Beje, pastarajame konkurse lietuviai grojo originalią pučiamųjų kvinteto muziką, kai tuo tarpu kiti dalyviai daugiausiai atliko populiariosios muzikos perdirbimus.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmoje koncerto „Linija“ dalyje kvintetas atliks XX amžiaus užsienio autorių Paulio Hindemitho, Jean Francaix ir György Ligeti kūrinius.

Po pertraukos išgirsime ir išvysime mūsų koncertinei scenai retą muzikos ir šokio sintezę. Prieš tai skambėjusių P. Hindemitho, G. Ligeti bei Samuelio Barberio, Ferenc Farkas kūrinių kvintetui fragmentus apjungs jaunosios kartos lietuvių kompozitorės Rūtos Vitkauskaitės elektroakustinė kūryba. Šiuolaikinės muzikos įkvėptas šokis dar labiau sustiprins meninį įspūdį. Kol klausytojo ausys keliaus spiraliniais garsų labirintais ir ilsėsis ramiuose užutekiuose, akys seks grafiškas ir dailias šokėjų Olgos Konošenko bei Aurelijaus Daraškevičiaus judesių linijas. Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre dirbantys baleto artistai žavės judesių plastika, o kvinteto interpretacijoje susijungs jaunatviškas entuziazmas ir profesionalumas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų