REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alternatyvioji Nobelio premija šiais metai atiteko žmogaus teisių aktyvistei Jacqueline Moudeina iš Čado, tarptautinei paramos ūkininkams organizacijai „Grain“ ir akušerei Inai May Gaskin iš JAV, praneša agentūra AFP.

REKLAMA
REKLAMA

Trys premijos laureatai pasidalys 150 tūkst. eurų, paskelbė Švedijoje įsikūręs „Right Livelihood Award“ fondas.

REKLAMA

Nedotuota garbės premija skirta 53 metų verslininkui Huangui Miongui iš Kinijos. Jis apdovanotas už indėlį skatinant vartoti saulės energiją ir kovą su žmogaus sukeltais klimato kaitos padariniais.

54 metų J. Moudeina premiją atsiims už savo „nepavargstamą siekį, susijusį su didele asmenine rizika, kad buvusios Čado diktatūros aukos sulauktų teisingumo ir kad būtų stiprinama pagarba žmogaus teisėms Afrikoje“.

Organizacija „Grain“ pagerbta už tai, kad „jos darbas visame pasaulyje saugo ūkininkų bendrovių teises ir atskleidžia užsienio investuotojų siekius supirkti ariamą žemę besivystančiose šalyse“.

REKLAMA
REKLAMA

71 metų I. M. Gaskin bus apdovanota už tai, kad „moko gimdymo metodų, kurie apsaugo moterį ir ugdo fizinę bei dvasinę motinos ir vaiko sveikatą“.

1980–aisiais įsteigta alternatyvi Nobelio premija skiriama tiems, kurie duoda „praktinius atsakymus“ į svarbiausius visuomeninius klausimus.

Apdovanojimų įteikimo ceremonija vyks gruodžio 5 dieną Švedijos parlamente.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų