• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

1. Britney Spears

REKLAMA

Verslas: „Nyla“ Restoranas

Restoranas, pavadintas dviejų jos mylimiausių miestų, Niujorko ir Luiziana, pavadinimų trumpiniu „Nyla“, buvo atidarytas 2002 metais birželio mėnesį „Manhattan's Dylan“ viešbutyje. Patiekalų kainos čia svyravo nuo 16 iki 26 dolerių.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak People.com, restoranas pažeidė sveikatos saugos reikalavimus. Bandant išsaugoti „Nyla“ verslą buvo visiškai pakeistas valgiaraštis, pietietiška virtuvės valgiai pakeisti itališkais patiekalais. Bet ir tai nepadėjo restoranui išsilaikyti. Praėjus šešiems mėnesiams po atidarymo, B. Spears nutraukė visus verslo kontraktus.

REKLAMA

2. Steven Spielberg

Verslas: „Dive!“ Restoranas

Stevenas Spielbergas ir Jeffrey Katzenberg 1994 metais Los Andžele atidarė neoninės geltonos spalvos povandeninį laivą primenantį restoraną, kurį pavadino „Dive!“ (Nerk!). Restorano lankytojai buvo apsupti metaliniais klojiniais, slėgio matuokliais ir torpedų formos kėdėmis. Dar vienas toks pats restoranas buvo atidarytas Las Vegase 1995 metais.

Valgiaraštį pagrinde sudarė sumuštiniai „submarinai“, taip pat salotos ir desertai. Pelną turėjo padidinti vietoje parduodami suvenyrai. Vis dėlto, restoranas neįgijo ištikimų lankytojų, o ir pardavimai buvo vangūs. Los Andželo „Dive!“ duris užvėrė 1999 metais, iškart po jo, užsidarė ir restoranas LasVegase.

REKLAMA
REKLAMA

3. Nicky Hilton

Verslas: „NickyO“ viešbutis

N. Hilton  pirmąjį 94 kambarių prabangų viešbutį planavo atidaryti Miami Ocean Drive paplūdimyje, ir vėliau tokį patį Čikagoje. Kambarių interjeru pasirūpino italų dizaineris Roberto Cavalli. Majamyje viešbutis turėjo atsidaryti 2007 per amerikietiškojo futbolo finalo „SuperBowl“ čempionatą, deja, Hilton vis vilkino atidarymą ir viešbutis taip ir neatvėrė durų.

Projektas buvo pasmerktas bankrotui, o Hilton buvo apkaltinta iki galo neišpildžiusi verslo sutartyje numatytų sąlygų. Galiausiai turtas buvo parduotas aukcione, o planų atidaryti viešbutį Čikagoje – atsisakyta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Natalie Portman

Verslas: avalynė, pagaminta nepažeidžiant gyvūnų teisių

Natalie Portman yra gyvūnų teisių šalininkė ir dėvi tik tuos drabužius ir avalynę, kuri nėra pagaminta gyvulinės kilmės pagrindu. 2008 metais bendradarbiaudama su dizaineriu Te Casan ji įsteigė avalynės liniją, gaminančią batus nepažeidžiant gyvūnų teisių.

Vis dėlto, pirkėjai buvo įsitikinę, kad 200 dolerių yra per didelė suma už tokius batus. 2008 metų gruodį, sumažėjus pardavimams, pagrindinė bendrovė ir parduotuvės buvo uždarytos.

REKLAMA

5. Arnold Schwarzenegger

Verslas: „PlanetHollywood“ restoranas

Po sėkmingo „HardRock“ restoranų tinklo įsteigimo, Robert Earl įkūrė kitą tinklą „ PlanetHollywood“. Lankytojai valgydami pietus galėjo stebėti įvairias Holivudo filmų ištraukas ir TV laidas. Šio restorano bendrasavininkai buvo Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Sylvester Stallone.

Sumažėjus pelnui, restoranų tinklas bankrutavo1999 metais, buvo uždaryti visi restoranai išskyrus  turistų lankytinas vietas. Vis dėlto, šios pastangos taip pat buvo bevaisės, po rugsėjo 11–osios teroristų išpuolių, bendrovė antrą kartą buvo priversta pateikti prašymą dėl apsaugos nuo bankroto.

REKLAMA

2000 metais Schwarzenegger  nutraukė visus kontraktus su „PlanetHollywood“. Sėkmingiausiu laikotarpiu, visame pasaulyje veikė 80 „PlanetHollywood“ restoranų, o šiandien jų likę vos 16, pagrinde Niujorko, Orlando ir Fla miestuose.

6. Kardashian seserys

Verslas: The„KardashianKard“

2008 metais Kim Kardashian ir jos seserys, Kourtney ir Khloe nusprendė sukurti savo išankstinio mokėjimo kredito kortelę, pavadintą „TheKardashianKard“. Jos tikėjosi sukurti unikalų finansinį produktą.

Seserų noras išblėso, kai vartotojų advokatai ėmė skųstis dėl pernelyg didelių kortelės mokesčių, vėliau jos buvo kaltinamos pagrinde besiorientuojančios į jaunimą. Galiausiai seserys atsisakė kontrakto, sakydamos, kad nežinojo, jog kortelės mokesčiai yra tokie dideli.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

NBC pokalbių laida „SaturdayNightLive“ išjuokė seseris, neva jos ėmėsi tokio verslo, apie kurį nieko nenusimano.

7. Heidi Montag

Verslas: „Heidiwood“ drabužių linija

2008 metais Heidi Montag išnaudojo savo 15 minučių šlovės MTV laidoje „TheHills“, kad pristatytų savo naująją drabužių liniją pavadinimu „Heidiwood“. Jos drabužių, skirtų paauglėms, galima buvo įsigyti „AnchorBlue“ parduotuvėse, o jų kainos svyravo nuo 10 iki 60 dolerių. Deja, kritikų jos drabužiai buvo pavadinti prastos kokybės, pigiais skudurais.

REKLAMA

Praėjus septyniems mėnesiams po drabužių linijos įkūrimo, „AnchorBlue“ parduotuvė nusprendė nebepratęsti kontrakto su „Heidiwood“.

8. Claudia Schiffer

Verslas: „FashionCafé“  kavinė

Tikėdamos, kad virtuvėje seksis geriau nei filmų pramonėje, supermodeliai Claudia Schiffer, Christy Turlington, Elle Mac Pherson, Naomi Campbell padedant Tommaso Buti įkūrė „FashionCafe“ restoraną. Pirmasis toks restoranas atsidarė 1995 metais Niujorko Rokfelerio Plazoje.

Pietų metu per televizorių buvo rodomos madų laidos, pristatomos suknelių, avalynės bei aksesuarų naujausios kolekcijos. Valgiaraštį sudarė vištienos sparneliai, picos, mėsainiai ir ypatingi patiekalai pavadinti modelių vardais.

REKLAMA

Kad supermodeliai siejami su mėsainiais ir riebiais vištos sparneliai, klientams buvo neįprasta ir restoranas sulaukdavo vis mažiau lankytojų. Galiausiai restoranui pritrūko lėšų padengti įkūrimo išlaidas, ir jis buvo uždarytas 1998 metais.

9. Kim Basinger

Verslas: Turistų miesta sBraselton

1989 metais, Kim Basinger bendradarbiaudama su kitais investuotojais, išleido 20 mln. Amerikos dolerių, kad įsigytų Braselton (maždaug 1750 akrų dydžio miestą), kuriame tuo metu gyveno 400 gyventojų. Investuotojai planavo mažą miestą paversti populiaria turistų lankytina vieta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Deja, Basinger savo idėjos taip ir neįgyvendino. Patyrusi finansinių sunkumų 1993 metaisji pardavė Braseltoną už 1 milijoną dolerių.

10. Jennifer Lopez

Verslas: „Madres“ restoranas

2002 metais JenniferLopez atidarė „Madres“ (išvertus iš ispanų kalbos reiškia mama) restoraną Pasadenoje, Kalife. Valgiaraštį pagrinde sudarė lotynų maistas, kurį pati dainininkė labai mėgo nuo vaikystės, o kainos svyravo nuo 30 iki 50 dolerių. Deja, restoranas nesulaukė tokios sėkmės, kokios buvo laukta. Praėjus šešiems metams po jo atidarymo virš restorano buvo pakabinta iškaba „Madres ketina užsidaryti“.

REKLAMA

Nepaisant nesėkmės restorano versle, Lopezdar kartą nepasisekė mados industrijoje. Kadangi tapo itin populiaru atidaryti drabužių linijas, pavadintas garsenybių vardais, 2003 metais J. Lo įkūrė savo drabužių liniją  – „JLO“. Po to, ji įsteigė dar dvi papildomas linijas „JustSweet“ (2003 m.) ir „Sweetface“ (2005m.).

JLO buvo visiškai nepelninga ir užsidarė2007 metais. Kitos dvi linijos taip pat niekada netapo populiarios, JustSweet užsidarė po dviejų sezonų, o Sweetface veikla sustabdyta 2009 metais.

11. Suzanne Somers

Verslas: Suzanne's virtuvė

Bandydama dažniau „suburti savo šeimą pietums“, 2006 metais Suzanne Somer atidarė savo vardu pavadintą virtuvę. Lankytojams patiekalai buvo ruošiami pagal jų užsakymą ir išsirinktus ingredientus, o pagamintą maistą jie galėdavo pirkti išsinešimui.

REKLAMA

Iškilus konfliktams jos verslo partneriu, buvusiu Kentukio gubernatoriumi John Y. BrownJr, virtuvė buvo uždaryta 2007 metų pradžioje. Pasak tobittenandbound.com, Brown skundėsi, kad Somers pakeitė pagrindinę koncepciją ir norėjo, kad maistas būtų gaminamas tik iš ekologiškų produktų, kas buvo nepraktiška ir nepelninga.

12. Eva Longoria

Verslas: Beso restoranasnaktinis baras

TV serialo „Nusivylusios namų šeimininkės“ žvaigždė EvaLongoria bendradarbiaudama su įžymiuoju kulinaru ToddEnglish atidarė Beso – klasikinį lotynų stiliaus restoraną. Kai Holivude atidarytas restoranas tapo gana populiariu, Longoria nusprendė atidaryti dar vieną restoraną kartu su naktiniu baru LasVegase.

REKLAMA
REKLAMA

„TheNewYorkDaily“ žiniomis, Vegase atidarytas naktinis baras buvo ne tik kad nepelningas, bet ir nuostolingas, kas mėnesį buvo prarandama apie 75 000 dolerių ir baras vis dar turėjo 5,7 mln. dolerių skolą. Praėjus keliems mėnesiams naktinis klubas bankrutavo ir užvėrė duris, tuo tarpu Beso restoranas Holivude vis dar sėkmingai dirba.

13. Hulk Hogan

Verslas: „Pastamania“ restoranas

Nors HulkHogan ir atsisakė pasiūlymo tapti „George Forman“ restorano reklaminiu veidu, jis pats nusprendė atidaryti greito maisto restoraną „Pastamania“, viename Amerikos prekybos centrų. Klientai galėjo rinktis įvairių patiekalų iš makaronų, tarp jų ir „Hulk–U's“ bei „Hulk–a–Roos.“

Nors restoranas ir buvo remiamas Pasaulio Imtynių čempionato, jo durys užsivėrė praėjus mažiau nei metams. Tačiau Hogan nenuleido rankų ir sukūrė energetinį gėrimą, pavadintą „HoganEnergy“ bei mėsainius ir sumuštinius su vištiena – „HulksterBurgers.“

14. Kanye West

Verslas: „Pastelle“ drabužių linija

KanyeWest, visada turėjęs polinkį į madą, nusprendė atidaryti savo nuosavą mados liniją ir 2009 metais jo pirmasis bandymas buvo linija „Pastelle“.Netrukus po atidarymo, jo verslas žlugo. Manoma, kad tai lėmė jo negarbingas poelgis pertraukti TaylorSwift MTV video–muzikos apdovanojimų metu.

REKLAMA

15. Mandy Moore

Verslas: „Mblem“ drabužių linija

2005 metais MandyMoore įsteigė savo drabužių liniją „Mblem“, orientuotą jaunimui ir atspindinčią šiuolaikišką madą. Šiuo prekiniu ženklu pavadintos parduotuvės buvo atidarytos daugelyje universalinių parduotuvių visoje šalyje.

2009 metais visos „Mblem“ parduotuvės užvėrė duris. Pasak Moore, ji taip pasielgė, nes visą savo laiką ir pastangas norėjo sutelkti į muzikinę karjerą. Tačiau viename interviu ji minėjo, kad turint gerų partnerių, kurie padėtų įgyvendinti jos idėjas, to niekada nebūtų atsitikę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų