• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos vadovams teko sukti galvą, kaip kompensuoti per Europos vyrų krepšinio čempionatą traumą gavusio Aleksandro Rašičiaus netektį.

REKLAMA
REKLAMA

Paaiškėjus, kad serbas negalės padėti ekipai per Eurolygos atrankose turnyrą, kuris rugsėjo 29 – spalio 2 dienomis vyks Vilniuje, sostinės klubas pasirašė trumpalaikę sutartį Juodkalnijos krepšininku Goranu Jeretinu, praneša žaidėjo agentas Miško Raznatovičius.

REKLAMA

32 metų 190 cm ūgio įžaidėjas šįmet žaidė Europos čempionate. Juodkalnijos rinktinės įžaidėjas per rungtynes vidutiniškai pelnė po 10,4 taško, atkovojo 2,6 kamuolio ir atliko 3,6 rezultatyvaus perdavimo. Juodkalniečiai savo pasirodymą „Eurobasket 2011“ turnyre baigė pirmajame etape. Vienintelę pergalę iš penkių žaistų rungtynių jie iškovojo dvikovoje su pusfinalį pasiekusiais makedonais - 70:65.

G. Jeretinas praėjusį sezoną rungtyniavo buvusioje Lietuvos rinktinės stratego Kęstučio Kemzūros komandoje Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“.

REKLAMA
REKLAMA

„Goranas - patyręs įžaidėjas. Jis nemažai padėjo „Lokomotiv“ klubui. Apie šį krepšininką šį tą pasako faktas, kad jis yra atstovavęs Tel Avivo „Maccabi“ ekipai. Kaip ir dera įžaidėjui, jis supranta žaidimą, sugeba patikimai vadovauti komandai, gerai atlieka derinį 2 prieš 2, vadinamąjį „pick and roll“. Tokie žaidėjai kaip Goranas vadinami „combo“. Jis ne tik gali atiduoti perdavimą, bet ir turi neprastą metimą, įskaitant ir tritaškius. Svarbu, kad juodkalnietis, net pakilęs nuo atsarginių suolo, į žaidimą gali įnešti daug energijos“, - pasakojo K.Kemzūra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per savo karjerą G. Jeretinas yra žaidęs Belgrado „Crvena Zvezda“ (Serbija), Sankt Peterburgo „Dinamo“ (Rusija), Podgoricos „Budučnost“ (Juodkalnija), Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis), Berlyno „Alba“ (Vokietija), Kijevo „BC Kyiv“ (Ukraina) komandose.

Serbijos rinktinė (nuotr. Fotodiena.lt/Roberto Dačkaus)Serbijos rinktinė. A. Rašičius viduryje  (nuotr. Fotodiena.lt/Roberto Dačkaus)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų