• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinė aeronautikos ir kosmoso administracija (NASA) ir Lietuva galėtų bendradarbiauti, teigė trečiadienį Vyriausybėje viešėjęs NASA Ames mokslinių tyrimų centro direktorius dr. Simonas P. Wordenas. Mokslininko nuomone, šalies mokslo potencialas leistų sėkmingai prisidėti prie NASA vykdomų projektų.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigė S. Wordenas, dėl didelių kosmoso programos kaštų NASA svarsto bendradarbiavimą su privačiomis kompanijomis ir mažomis, tačiau išvystytas technologijas turinčiomis valstybėmis

„Tradiciškai NASA dirba su Rusijos, Europos, Japonijos kosmoso agentūromis. Tačiau dabar, įgyvendinant naują JAV prezidento Baracko Obamos kosmoso politiką, ieškome būdų bendradarbiauti ir su netradiciniais, technologiškai pažengusiais partneriais. Lietuva pasižymi išvystytomis technologijomis, ypač mažųjų palydovų srityje. Svarstome bendradarbiavimą su įvairiais universitetais ir kompanijomis bei tikimės, kad sugebėsime įgyvendinti bendrus projektus“, – po susitikimo su Ministru Pirmininku Andriumi Kubiliumi sakė aukštas NASA pareigūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų