REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vieni ieško nuomotis būstą, kiti nori pirkti naują, prieš tai pardavę seną. Nesvarbu, ieškoma pirkti ar nuomotis, kiekvienas ieškantysis turi įvertinti, kiek užtruks tinkamo objekto suradimas, per kiek laiko bus galima įsikurti naujuose namuose.

REKLAMA
REKLAMA

Dauguma „Aruodas.lt“ respondentų, paprašyti prognozuoti, per kiek laiko šiuo metu galima parduoti nekilnojamąjį turtą, mano, kad pardavimo procesas gali užtrukti ilgiau nei pusę metų, ir nesvarbu, kad kainos yra pastebimai nukritusios. Tik nedidelė dalis (apie 20 proc.) apklausoje dalyvavusių asmenų pirkėjų suradimą vertina optimistiškiau ir teigia, kad užtektų 2–6 mėnesių laikotarpio.

REKLAMA

Paklausti apie nuomininkų paieškas respondentai teigia, kad išnuomoti nekilnojamąjį turtą šiuo metu paprasčiau nei parduoti. Dauguma apklausos dalyvių mano, kad nuomininkus galima surasti vidutiniškai per kelias savaites, apie penktadalį respondentų įsitikinę, kad šiuo metu pakanka netgi iki savaitės, nes ypač didžiuosiuose šalies miestuose būsto nuomos paklausa didžiulė. Tik keli procentai respondentų mano, kad nuomininkus galima surasti tik per kelis mėnesius.

Norėdami parduoti arba išnuomoti nekilnojamąjį turtą, dauguma (55 proc.) reklamuotų objektą patys, tačiau taip pat nemaža dalis (apie 40 proc.) respondentų reklamuotų ir patys, ir kreiptųsi į brokerį, rodo „Aruodas.lt“ apklausos rezultatai. Kitokia nuomonė ieškant konkretaus nekilnojamojo turto – septyni iš dešimties asmenų tinkamo objekto ieškotų tik patys, dar 20 proc. respondentų ieškotų ir patys, ir kreiptųsi į nekilnojamojo turto brokerį. Likusieji paieškas patikėtų tik specialistams. Apklausos rezultatai rodo, kad ieškodami pirkėjo ar nuomininko respondentai yra labiau linkę bendradarbiausi su tarpininkais negu patys ieškodami nekilnojamojo turto sau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų